понеділок, 23 травня 2016 12:26

Абромавичус порадив, як далі реформувати країну

Абромавичус порадив, як далі реформувати країну
focus.ua

Україна в першу чергу повинна завершити реформи правоохоронних органів, прокуратури, судів.

Про це в інтерв'ю журналу "Фокус" сказав колишній міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

"Немає успішних країн, де немає верховенства права і де всі разом говорять, що судді продажні і потрібно починати приватизацію. Держава на ранній стадії розвитку, зі слабкими інститутами влади і високим рівнем толерантності до корупції ніколи не буде ефективним власником. З кожним роком держактиви дешевшають. Якщо у 2008 році Центренерго коштувало мільярд доларів, кілька років тому 500 мільйонів, то зараз вже 200. І далі коштуватиме тільки менше. У нас є близько 20 держкомпаній, до яких спостерігається інтерес з боку іноземців. Потрібно зосередитися на їх продажу", - сказав він.

За словами колишнього міністра, Україну можуть чекати дострокові парламентські вибори.

"Вони можуть відбутися. Але добре, що не в цьому році. З політичної, економічної, військової точки зору країна не зовсім твердо стоїть на ногах. А будь-яка дестабілізація несе ризики. Але в наступному році імовірність дострокових виборів висока. Розсудливим людям потрібно об'єднатися проти популізму і реваншизму. Потрібно поміняти закон про вибори, позбутися корумпованої мажоритарної системи і сформувати сильний проєвропейський парламент", - резюмував Абромавічус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібно не аспірин виписувати, а укол адреналіну", - експерт про план уряду

Нагадаємо, Айварас Абромавічус більше року пропрацював в уряді Арсенія Яценюка. У лютому він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка в блокуванні роботи міністерства. Пішов у відставку в квітні 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Абромавичус порадив, як далі реформувати країну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути