середа, 11 грудня 2013 13:59

"Я ніби і не йшов з Майдану" - Ющенко

"Я ніби і не йшов з Майдану" - Ющенко

Італійське видання La Repubblica пише, що Віктор Ющенко готується повернутися на політичну сцену. Він спілкується з чинним президентом Януковичем, використовує всіх своїх друзів у Брюсселі і намагається зберегти єдність настроїв натовпу в кілька сотень тисяч чоловік.

"Я ніби і не йшов з цієї площі", - заявив один з лідерів "помаранчевої революції" 2004 року в інтерв'ю італійській газеті.

Колишній президент України вважає, що у Януковича ще є час виправити ситуацію і знову почати зближення з ЄС. Однак і Європа повинна докласти більше зусиль. "Для європейців важливо мати країну, яка служила б мостом до неоимпериалистическому євроазіатському блоку, який зараз формується на Сході", - заявив Ющенко.

Політик також прокоментував і тиск Росії на Україну. Він вважає, що російський шлях куди більш простий в політичному плані. "Якщо ми приймемо пропозицію Росії, то у нас не буде жодних політичних зобов'язань. Ніяких прав, ніяких гарантій чесних виборів, жодних спроб модернізації", - заявив колишній президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Переговори потрібні однозначно. Альтернатива тому - кров" - політолог про нічні події на Майдані

"Досить сидіти спокійно, тоді країна отримає невелику економічну допомогу, хорошу знижку на газ і, можливо, трохи привілеїв для людей, що знаходяться на верхівці влади", - додав Ющенко.

При цьому він зазначив, що Янукович навряд чи зможе піти по цьому шляху. "Події в Києві показують, що суспільство проти тебе. І за це рано чи пізно доведеться платити. Можна придушити хвилювання раз, може, два. Але керувати країною довго не вийде, якщо народ повстає", - вважає політик.

Крім того, Ющенко вважає, що ситуація навколо Тимошенко тільки ускладнює зближення з Європою. На його думку, ставити її звільнення умовою для асоціації з ЄС було помилкою. "Це політична проблема. Тільки асоціація з ЄС та початок процесу демократизації можуть призвести до виправлення цієї несправедливості", - заявив колишній президент.

Зараз ви читаєте новину «"Я ніби і не йшов з Майдану" - Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути