пʼятниця, 27 лютого 2015 09:35

78 днів голодування: Савченко може померти в найближчі дні - російська правозахисниця

78 днів голодування: Савченко може померти в найближчі дні - російська правозахисниця
Фото: ВВС

Член Ради з прав людини при президенті Росії Олена Масюк закликає перевести під домашній арешт українську льотчицю Надію Савченко.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

У своєму зверненні вона просить членів РПЛ звернутися до влади з проханням про зміну запобіжного заходу.

"Перш ніж ви, шановні колеги, вирішите опонувати мені з причини того, що, можливо, ви вважаєте Савченко злочинницею і вбивцею, і будете стверджувати, що суд у всьому розбереться, згадайте мої слова: Надія Савченко може померти в найближчі дні", - зазначає Масюк.

Вона підкреслює, що стан здоров'я Савченко в останні дні різко погіршився, останні 15 днів вона відмовляється від ін'єкцій глюкози, і в неї почалися серйозні проблеми з внутрішніми органами.

"Не в наших силах звільнити Надію Савченко з-під арешту, але ми маємо право звернутися до тих, хто може змінити їй запобіжний захід. Наприклад, на домашній арешт в стінах українського посольства в Москві або в орендованій адвокатами квартирі в Москві. Це врятує їй життя ", - зазначає правозахисниця.

Нагадаємо, Савченко оголосила голодування ще 12 грудня і відмовляється його припиняти. Мосміськсуд 25 лютого визнав законним продовження арешту Савченко до середини травня. Її захисники стверджують, що здоров'я українки погіршується, але звинувачення і суд не вважали це достатньою підставою для звільнення з-під варти.

Раніше в ЄС закликали російську владу терміново звільнити Савченко з гуманітарних міркувань. З аналогічним зверненням виступили і США.

Зараз ви читаєте новину «78 днів голодування: Савченко може померти в найближчі дні - російська правозахисниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути