пʼятниця, 27 травня 2016 22:37

5 емоційних відеоцитат Надії Савченко на першій прес-конференції

5 емоційних відеоцитат Надії Савченко на першій прес-конференції

27 травня Надія Савченко дала свою першу прес-конференцію. Gazeta.ua пропонує згадати 5 найбільш емоційних відповідей українки.

Надія Савченко про Путіна:

"Путіна я особисто не знаю і не можу сказати, що про нього думаю. Можу сказати тільки ту думку, яка розходиться по російському ТБ. Тобто що з нього роблять ЗМІ для російського споживача. Це дуже некрасива людина, ні фізично, ні всередині. Якщо говорити класичне "Путін ху@ло", то скажу, що до кожного клички обираються самі. Якщо до людини вона пристає, то це значить, що якось воно схоже. Є воша, а є гнида. От я Путіна поки що бачу як гниду. Це моє візуальне враження про нього. Ще не можу оцінити його як політика. Він людина не слабка. Це відразу зрозуміло та нема чого боятися. Треба усвідомлювати, із ким маєш справу. Що сказати Путіну? Відчепись від України! Відчепись від кожної країни, в яку ти вчепився. Залиш собі своє царство. Не мордуй своїх людей, не знущайся над росіянами. Життя двічі не проживеш. Здохнеш все одно. Тому живи гідно, як людина і дай жити іншим".

Надія Савченко про визначення АТО і те, як треба називати війну на Донбасі:

"Людей лякає слово "війна". І хтось, можливо, думає, якщо війну назвати операцією або місією, або навіть святом, то від цього суть зміниться. Ні, не зміниться. Війна така, яка вона є. Війні дають різний сенс - захищати батьківщину, проти конкретного ворога. А громадянська війна - це гірше. Це все філософія, і кожен її відчуває сам. Якщо ти хочеш відчути філософію війни, пряма тобі моя порада: йди в добровольчий батальйон або армію. Хочеш побачити і зрозуміти як - піди і спробуй сам. Тепер історично. У Чечні це теж називалось "антитерористична операція", потім Грузія, Абзахія. Назву дають політики і ЗМІ. Вони хочуть назвою виправдати свої дії і сказати, що все там роблять правильно. Для мене АТО - це російсько-українська війна. Війна починається тоді, коли є хлопці, які хочуть постріляти. Я не скажу, що воює весь їх (російський - ред.) народ. Але якась їх частина прийшла воювати на нашу землю. Тому я туди пішла захищати свою землю. Є ворог - це Росія. А є противники, яких називають сепаратисти або ополченці, якими керує Росія".

Надія Савченко про добровольчі батальйони та людську байдужість:

"У нас повинні були в першу чергу йти служити на рубежі ті, кому народ платив зарплату. І коли прийшла війна, народ повинна була захищати його регулярна армія. А не народ повинен був безглуздо мобілізуватись і бігти захищати, тому що армія сказала: "Вибачте, я воювати не піду". Я не кажу, що війна - це чиста справа. У першу чергу на війну повинна була вступати армія, у другу - добровольчі батальйони. І я знаю, що дуже багато хлопців не хотіли вступати в ту армію, в якій, наприклад, я відслужила 10 років. Але вони пішли, коли рідній державі загрожувала небезпека. Я відчуваю себе українкою. Мені командири сказали, що нема чого бабі на війні робити, бо там мужики воюють. І вони без баб справляються. То хай я сьогодні льотчик, але я вчора у ВДВ служила, тому і на землі воювати вмію. Тому я пішла туди, де я потрібна, де я зможу принести користь України. Люди різні скрізь. А тим, хто любить добровольчі батальйони брудом поливати, я скажу: "Пішли б повоювали". А то ви сидите у себе на дивані і питаєте, як ми воювали. Як приходилось, так і воювали".

Надія Савченко про жителів Донбасу:

"Говорять, що народ має право на волевиявлення. Більшість луганчан і донеччан з окупованих територій пішли в Україну і Росію. Невже вони не мають права вирішувати за свій регіон? Вони (бойовики - ред.) хочуть провести такі вибори, в яких братимуть участь тільки ті, хто там залишився під прикриттям Росії. Те, що зараз у їх квартири заселились мародери, порозграбовували та позаселялися туди, то це нормально? Жителі Луганська і Донецька повинні повернутись у свої будинки та міста. Бо вони так само мають право там жити, і це їхня земля".

Савченко про українську мову та майбутнє України:

"Я з дитинства говорила українською. І пам'ятаю ті часи, коли мене запитували: "А почему ты на украинском разговариваешь? Ты что, село?" Хтось зараз розказує, що забороняють російську мову, але чомусь ніхто не згадує, коли забороняли українську. Колись нав'язували російську, зараз намагаються, як кажуть, силою нав'язати українську. Я не вважаю, що потрібно комусь щось нав'язувати. Поки що кожен говорить тією мовою, якою вміє, а потім почне тією, яку по душі відчує. Люди, не давайте себе обдурити. Давайте серце робити настільки стійким, щоб коли тебе дурять, серце не дало схибити. Я не можу поділитися своїм розумом з людьми. Стосовно того, яким я бачу майбутнє України. Тільки українська мова та українські телеканали. Ми будемо робити Україну для українців. Якщо зараз ще хтось до цього не дійшов, то потім зрозуміє, що любить Україну всім серцем і готовий заради неї змінюватися. Не потрібно силою, але потрібно свідомістю".

Повну версію прес-конференції та найбільш яскраві моменти дивіться ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «5 емоційних відеоцитат Надії Савченко на першій прес-конференції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути