середа, 09 жовтня 2013 15:18

170 нардепів підписались за звільнення Тимошенко: серед них жодного "регіонала"

170 нардепів підписались за звільнення Тимошенко: серед них жодного "регіонала"
Юлія Тимошенко. Фото: ua.korrespondent.net

Опозиція має намір у середу передати звернення до президента України Віктору Януковичу про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, під яким підписалося близько 170 народних депутатів.

Про це у середу розповів журналістам лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"На підтримку цього клопотання (місії Кокса - Квасневського до президента України В.Януковича про помилування екс -прем'єра Ю.Тимошенко - ред.) зібрали підписи понад 170 народних депутатів України з тією метою, щоб президент України Віктор Янукович прийняв рішення про підписання Угоди України з європейським Союзом і, відповідно, звільнення Юлії Тимошенко та надання їй можливості отримання медичної допомоги в Німеччині", - сказав він.

Він уточнив, що на даний момент зібрано 166 підписів народних депутатів, однак, за його словами, свою готовність підписати цей документ висловили ще близько 10 народних обранців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: У Польщі Януковича більше хвилювала асоціація, аніж Тимошенко

На його думку, звернення депутатів до президента стане ще одним кроком, який дозволить главі держави відповідно до положення про порядок помилування в Україні підписати відповідний указ про помилування Тимошенко, а після цього підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Він також розповів, що під цим зверненням підписалися депутати опозиційних фракцій, а також позафракційні депутати. Депутати фракції Партії регіонів не захотіли підписуватися під цим документом.

"Я так розумію, що вони не зацікавлені у підписанні Угоди з Європейським союзом, але офіційне звернення народних депутатів України на підтримку заяви місії європейського парламенту направляється президенту України", - зазначив лідер "Батьківщини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойко і троє "регіоналів" тепер з орденами від Януковича і митрополита Володимира

Нагадаємо, 4 жовтня 2013 стало відомо, що А.Кваснєвський та П.Кокс передали екс-прем'єру Юлії Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині і екс-прем'єр його прийняла. Крім того, вони подали президенту України прохання про помилування Ю.Тимошенко. Звільнення або оправлення на лікування за кордон Ю.Тимошенко є однією з умов підписання Угоди про асоціацію Україна ЄС.

Зараз ви читаєте новину «170 нардепів підписались за звільнення Тимошенко: серед них жодного "регіонала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути