середа, 09 жовтня 2013 14:18

Експерт: У Польщі Януковича більше хвилювала асоціація, аніж Тимошенко

Експерт: У Польщі Януковича більше хвилювала асоціація, аніж Тимошенко
Фото: dt.ua

Політолог, директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Кость Бондаренко переконаний, що президент Віктор Янукович на зустрічі із президентом Польщі Броніславом Коморовським більше говорив не про проблему екс-прем'єра Юлії Тимошенко, а про асоціацію з ЄС.

Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Цікаво, що не було жодного повідомлення. Швидше за все, вони обмежилися питаннями до Януковича, яким чином просувається справа Тимошенко, а Янукович міг дипломатично обійти його, бо він вже сказав, що воно буде вирішене до 21 жовтня. Як воно буде вирішено поки не відомо", - наголосив політолог.

Окрім того, за його словами, ще було багато питань, які би Янукович міг обговорити із західними колегами: "Зокрема питання стосовно економічної співпраці після підписання Угоди про асоціацію, питання щодо будування модерної держави. Напевно, вони говорили більше про асоціацію, аніж Тимошенко".

Водночас директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна наголосив, що "насправді це була давно запланована зустріч".

Нагадаємо, 7 жовтня президент України Віктор Янукович зустрівся з президентом Польщі Броніславом Коморовським. Зустріч відбулась в Кракові, почалась 17:00 за Києвом.

Польське видання PAP зробило припущення, що розмова двох президентів стосувалась подальшої долі Юлії Тимошенко.

"Якщо Янукович, який публічно заявляє, що Україна прагне до інтеграції з ЄС, дасть позитивну відповідь на прохання Квасневського і Кокса, то, ймовірно, Тимошенко опиниться на волі вже в найближчі дні", — йшлось у повідомленні PAP.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: У Польщі Януковича більше хвилювала асоціація, аніж Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути