пʼятниця, 07 травня 2010 17:11

17 травня ми можемо втратити чотири стратегічні напрями - Тимошенко

17 травня ми можемо втратити чотири стратегічні напрями - Тимошенко

Лідер об'єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко закликає громадян у вівторок, 11 травня, прийти до Верховної Ради і вимагати від уряду виступити в парламенті і надати інформацію про проекти угод, які готуються до підписання з Російською Федерацією.

Це має статися 17 травня під час візиту в Україну Президента Росії Дмитра Медведєва.

Про це Тимошенко сказала на прес-конференції у Вінниці, де перебуває з робочою поїздкою.

"Ви знаєте, що міністр закордонних справ України Грищенко оголосив, що 17 травня приїжджає Президент Російської Федерації в Україну для підписання 10 стратегічних угод. Скажіть, хтось з нас, або взагалі в Україні знає, які за кілька днів будуть підписані стратегічні угоди, чого вони стосуються? Хто їх готує, яке обговорення відбувається навколо цих угод, які експерти над ними працюють? " - запитала лідер опозиції.

За словами Тимошенко, вона запитувала керівників великих корпорацій про ці проекти угод, і вони їй відповіли, що угоди готує РФ.

"Я звернулася до всіх державним корпораціям, монополіям, які можуть потрапити в систему такого глобального перерозподілу власності. Я звернулася і запитала: які готуються угоди? Всі керівники цих корпорацій і монополій сказали, що угоди готуються в Російській Федерації, що вони їх не бачили, не знають, і підписуватися вони будуть у той день, коли приїде Президент РФ, і тоді все суспільство дізнається про те, що ж там сталося ", - зазначила вона.

Тимошенко переконана, що необхідно вимагати від влади роз'яснень і діяти на випередження.

"Саме тому потрібно діяти на випередження, саме тому 11 травня - це перший робочий день Верховної Ради, коли до приїзду Президента сусідньої держави залишається всього 6 днів, ми збираємо біля ВР всіх людей, які розуміють, що 17 травня ми можемо втратити 3-4 стратегічні напрямки розвитку, не тільки галузі, не тільки державні монополії, а стратегічні напрямки розвитку ", - зазначила вона.

"Ми збираємо людей, щоб вимагати, щоб 11 травня в ВР прийшов Азаров, всі ключові міністри, і щоб вони доповіли парламенту і суспільству, які угоди готуються для підписання 17 травня. Всі ми сьогодні повинні вийти з головним гаслом "Я не торгую Україною!", тому що Україною не можна торгувати", - підкреслила Тимошенко.

Нагадаємо, що на 11 травня заплановано масовий мітинг опозиції під стінами Верховної Ради України.

Інтерфакс-Україна, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «17 травня ми можемо втратити чотири стратегічні напрями - Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути