середа, 06 листопада 2013 16:58

Євроінтеграція захищає Україну від Росії - експерт

 Євроінтеграція захищає Україну від Росії - експерт
Володимир Лановий. Фото: ru.tsn.ua

Російська Федерація не може змінити правила, які задекларовані угодою про ЗВТ в СНД. Хоча України не варто нічого доброго очікувати від Москви.

Таку думку в коментарі  Gazeta.ua висловив економіст Володимир Лановий.

"Вони в межах Митного союзу мали встановити єдині правила, мита і норми. Поки що все йде логічно. МС перетворюються на спільну економічну територію. Хоча це тільки в інтересах Росії. Бо тарифи встановлює саме Москва, згідно із власними потребами та вигодами", - розповів  він.


На думку експерта, Україні не варто очікувати нічого доброго від Кремля. "У нас є угода про Зону вільної торгівлі в СНД (підписана 1994 року - Gazeta.ua). Там записано, що жодна з країн-учасниць не може змінювати в гірший бік правила перетину кордону товарами і послугами. Не вводити ані санітарних, ані фінансових обмежень. Але для Росії закон неписаний", - наголосив економіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну відлякують від вступу до Митного союзу мільярдними збитками Білорусі

"Москва й далі діятиме відповідно до своїх інтересів, - каже він. -  Якщо їй будуть необхідні українські товари чи послуги, наприклад, транспортування газу до Західної Європи, то вони йтимуть назустріч. Але ці інтереси ніколи не були прогнозовані. Кремль керується політичними вигодами, а не економічними інтересами".

"Євроінтеграція України стає прикриття від Росії. Москва цього боїться, бо не хоче мати посередника у відносинах із Києвом. Їй потрібен прямий вплив, а можливостей його досягти все меншає," - підсумував Лановий.

Нагадаємо,що  президенти Росії, Білорусі та Казахстану ухвалили рішення про можливість запровадження єдиного митного тарифу для третіх країн. Це нововведення стосуватиметься країн, що долучаться до інших торгових альянсів.

Зараз ви читаєте новину « Євроінтеграція захищає Україну від Росії - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

83

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути