пʼятниця, 18 січня 2013 22:47

В українському парламенті з'явиться "СС Галичина"?

В українському парламенті з'явиться "СС Галичина"?
Деревляний хоче, щоб було єдине міжфракційне об'єднання, в яке увійдуть депутати від трьох галицьких областей. Фото: Олена ДЗІК

Нове міжфракційне об'єднання у Верховній Раді планують створити депутати із Західної України.

Про це розповів у Тернополі нардеп від "Батьківщини" Василь Деревляний.

"Ще коли йшли парламентські вибори, ми обговорювали це питання з представниками Львівщини та Франківщини. Хотіли всі разом, три області, створити якесь об'єднання. Коли прийшли у сесійний зал, представники партії УДАР зареєстрували об'єднання "Галичина", не порадившись ні з ким. Сьогодні хочемо три області, а це десь 50-60 депутатів, створити таке об'єднання", - повідомив депутат.

За його словами, специфіка Галичини одна. А коли три області будуть діяти разом, це буде "поважніше, впливовіше й ефективніше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп розповів, як тяжко йому жити в готелі

"Зараз ведуться переговори, щоб ми були всі разом. Погано, що львів'яни створили свою групу "Львівщина". Ми почали розмови: "Що Тернополю з Івано-Франківськом робити?" І через те сьогодні найкраще, якщо буде єдине міжфракційне об'єднання, в яке увійдуть депутати від трьох галицьких областей", - акцентував Деревляний.

У свою чергу нардеп від УДАРу Ігор Побер зазначив, що справді, його колега по партії зареєстрував "Галичину". Але заперечив, що той зробив це, ні з ким не порадившись.

"Перед тим усім кандидатам відправили ці пропозиції. Жодних реакцій не було. Але нічого не заважає об'єднатися. Думаю, львів'яни увійдуть і в "Галичину". Особливих амбіцій у Романа Чарнеги, який це зареєстрував і зараз є головою, немає – він поступиться керівною посадою. Через таку посаду не буде війн між УДАРом та об'єднаною опозицією", - аргументував Побер.

Нардеп-"свободівець" Олексій Кайда зауважив, що назву такого об'єднання можуть дещо трансформувати.

"Може, буде "СС Галичина". Але "СС" розшифровуватиметься як "соціальна справедливість". "Група соціальної справедливості Галичина", - припустив Кайда.

Зараз ви читаєте новину «В українському парламенті з'явиться "СС Галичина"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути