понеділок, 06 серпня 2012 23:19

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Янукович виступив політтехнологом Тимошенко - експерт

Янукович виступив політтехнологом Тимошенко - експерт
Сергій Таран вважає, що за рік ув'язнення Тимошенко влада так і не спромоглась довести її провину. Фото: gart.org.ua

Чинний президент Віктор Янукович став найкращим політтехнологом Юлії Тимошенко за останній рік, кинувши її минулого серпня за ґрати.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив політолог Сергій Таран.

"Відправляючи Тимошенко за ґрати, влада сподівалась ізолювати її від політики. Але якщо фізично Тимошенко таки відокремили, то фактично вона була у центрі всіх політичних подій. При чому не лише в Україні", - зауважив Таран.

За його словами, міжнародна спільнота зараз говорить про Україну лише у зв'язку з Тимошенко, коли зустрічається з президентом Януковичем.

"Фактично за цей рік Янукович виступив політтехнологом Тимошенко, тому вона зараз опинилась у центрі політичних баталій і головною політичною фігурою в країні", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко збираються викинути з лікарні - Власенко

Він також додав, що так сталось ще й тому, що за цей рік влада на чолі з Януковичем не спромоглась по-справжньому довести вину Тимошенко — ані юридично, ані політично.

"Якби за цей рік Янукович зміг домовитись з Москвою про кращу ціну на газ, то, звичайно, це був би політичний аргумент проти Тимошенко. Якби були оприлюднені документи, які б переконали міжнародну спільноту в тому, що Тимошенко винна, то це був би юридичний аргумент", - наголосив Таран.

Разом з тим, за словами політолога, жодних аргументів висунуто не було, і Тимошенко продовжує залишатись у політиці, хоч фізично перебуває у в'язниці.

"Наразі триває глобальне протистояння: з одного боку — Янукович, з іншого боку — Тимошенко, навколо якої так чи інакше вимушені обертатись усі опозиційні процеси в Україні", - підсумував Таран.

Зараз ви читаєте новину «Янукович виступив політтехнологом Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути