субота, 23 червня 2012 18:41

Янукович облив брудом Тимошенко в інтерв'ю бульварному журналу

Автор: Обкладинка номеру журнала з інтерв'ю Януковича
 

Німецьке видання SUPERillu, якому недавно дав інтерв'ю президент Віктор Янукович, є "бульварним журналом".

Про це пише на сайті Телекритика заступник директора Могилянської школи журналістики Діана Дуцик.

"Журнал входить до групи Hubert Burda Media. Якщо ви зайдете на сайт журналу, де опублікована частина інтерв'ю (повна версія в самому журналі), то побачите, що він має абсолютно таблоїдну стилістику. Втім, те ж можна сказати і про журнал", - пише вона.

Дуцик зазначила, що її колеги-журналісти з Німеччини підтвердили, що це бульварний журнал (Boulevardzeitschrift). Він користується великою популярністю в землях Східної Німеччини і має високий тираж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Банковій розуміють, що загнали себе у кут і думають, що робити з Тимошенко - експерт

Його ще називають "східним Bild" (BILD-Zeitung - популярний німецький таблоїд, через розслідування якого нещодавно пішов у відставку німецький президент). Однак він розрахований на масового невибагливого читача, на відміну від впливових Der Spiegel і Focus.

У той же час, автор зазначає, що SUPERillu друкував і критику Януковича. Зокрема журналіст Геральд Прашль, який записував Януковича, робив інтерв'ю і з євродепутатом Вернером Шульцем, який назвав Януковича "кримінальним президентом".

"Проте я знаю від іноземних колег, що деякі впливові європейські ЗМІ оголосили певний бойкот Віктору Януковичу. Журналісти цих видань вважають, що недоречно брати інтерв'ю у людини, слова якої розходяться з дійсністю, навіть якщо це президент", - пише Дуцик.

Як повідомлялося, в інтерв'ю SUPERillu Янукович заявив, що в усьому світі немає політика, причетного до такої великої кількості кримінальних справ, як екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Янукович облив брудом Тимошенко в інтерв'ю бульварному журналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути