Ексклюзиви
вівторок, 27 грудня 2011 16:17

Судді КСУ перетворилися на продажних істот - "бютівець"

Судді КСУ перетворилися на продажних істот - "бютівець"

В Україні перестав існувати Конституційний суд.

Так "бютівець" Андрій Павловський прокоментував Gazeta.ua рішення КСУ про те, що уряд має право встановлювати розмір соціальних виплат у відповідності до фінансових можливостей держави.

"Я був присутній, коли оголошували це рішення. Із задоволенням викрикнув: "Ганьба!" тим суддям, які це зробили. Як може шановний суд прийняти рішення, з приводу якого він тричі у 2007-2009 роках вирішував за по суті аналогічними поданнями і писав: не можна законом про держбюджет призупинити норми інших законів?! Особливо соціальних. Адже порушується 22 стаття Конституції, яка не дозволяє звужувати розміри соціальних пільг та виплат. Вони фактично дозволили уряду, не звертаючи увагу на інші закони, в ручному режимі, суб'єктивно приймати рішення. От він вирішить, що треба витрачати кошти не на соціальні виплати, а на якісь інші, так і буде. А казати буде, що на соцвиплати не вистачило коштів", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко пообіцяв наступного року підвищити всі соціальні виплати

За словами депутата, судді КСУ бояться втратити посаду. "Це як себе треба не поважати, щоб прийняти таке рішення?! Певне, вони бояться втратити особисту годівницю. Бо суддя Конституційного суду має зарплату близько 30 тисяч гривень в місяць, ще й пенсії такі самі. Вони не розуміють мільйони пенсіонерів, які отримують мінімальну пенсію. Це говорить про моральну якість людей, які працюють суддями. Я б такого не зміг зробити. Нехай би мене навіть звільнили з роботи", - зауважив Павловський.

"Бютівець" вважає, що президент Віктор Янукович через реформу зламав судову систему, через що судді, в тому числі і Конституційного суду, перетворилися на "заляканих продажних істот".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко: чути людей потрібно, та грошей на пільги все одно немає

Як повідомлялося раніше, Конституційний суд України (КС) визнав конституційним право уряду визначати порядок і розмір соціальних виплат залежно від наявного фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду.

Зараз ви читаєте новину «Судді КСУ перетворилися на продажних істот - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути