середа, 25 квітня 2012 12:59

Катерина Ющенко знову взялася допомагати хворим дітям
14

Фото: Фото: Андрій ГЛАЗКОВ

Очолюваний Катериною Ющенко фонд "Дитяча лікарня майбутнього" передав Інституту педіатрії, акушерства та гінекології АМН України обладнання, придбане за кошти фонду.

За даними фонду, серед переданої апаратури числиться ендоскопічна техніка, цитогенетична лабораторія, апарати ультразвукової діагностики 3D і 4D, обладнання для здійснення корекції деяких вад розвитку внутрішньоутробного періоду, реанімаційне обладнання для новонароджених і дітей старшого віку.

Відповідно до кошторису, обладнання, "передане в тимчасове користування в Інститут педіатрії, акушерства та гінекології АМН України та Національного інституту раку" становить майже 18,126 млн. гривень.

Також у фонді, головою Опікунської ради якого є дружина екс-президента України Катерина Ющенко, відзначили, що це обладнання вже змонтовано і працює. За січень-березень 2012 року у відділенні медицини плода було проведено 947 експертних ультразвукових обстежень серед вагітних групи високого ризику.

Раніше дружина президента часто ставала об'єктом критики у зв'язку з роботою очолюваного нею фонду. Так, в кінці 2011 року лідер комуністів Петро Симоненко навіть закликав привести Катерину Ющенко до трибуналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко вимагає трибуналу для Ющенка за "Лікарню майбутнього"

Пані Ющенко кілька разів ставала об'єктом нападок і звинувачень в нецільовому використанні коштів, зібраних під егідою благодійності. Однак, за словами самої дружини екс-президента, рахунки фонду пройшли численні перевірки і ніякого криміналу там не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Ющенко знову взялася допомагати хворим дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути