вівторок, 26 липня 2016 07:20

За півтора року прибутки Ірпеня зросли у 50 разів

23 липня до Генеральної прокуратури в Києві прийшли близько 200 прихильників мерів міст Буча 44-річного Анатолія ФЕДОРУКА та Ірпеня 35-річного Володимира КАРПЛЮКА. Вимагали закрити кримінальне провадження, в якому чиновників звинувачують у крадіжці 890 га лісу.

Євген Мельничук, місто Ірпінь:

— До приходу до влади Карплюка Ірпінь був містом здоров'я. Зараз там лише багатоповерхівки, хоча в курортній зоні зводити їх заборонено. Мер хотів вирубати міський парк Центральний. Ми виходили з людьми на його захист. Зараз Генпрокуратура підтвердила, що ліквідувати парк хотіли незаконно.

Олена Остапенко, 60 років, жителька Ірпеня:

— Карплюк — забудовник, бізнесмен. Йому вигідно витісняти приватний сектор, а на його місці зводити висотки. Пояснює це тим, що місто має розвиватися, тому таке й твориться. Позабирав піонерські табори. Вирубує живий ліс, не сухостій.

Томек, 51 рік, бізнесмен із Варшави:

— Генеральна прокуратура не мала законного права обшукувати Федорука й Карплюка. Лише за рішенням суду. У цьому випадку втрутилася держава. У Польщі таке неможливо. Якщо до мене в ресторан приходить поліція перевіряти документи, я дзвоню їхньому начальству і вже завтра ці люди там не працюють.

Максим Плешко, місто Ірпінь:

— Карплюк за 1,5 року зробив Ірпінь європейським. Облагородив його. Жителі не впізнають рідне місто, до нас їдуть відпочивати зі столиці. Все тому, що в міський бюджет надходять кошти від забудовників. Цього року — 102 мільйони гривень. За його мерства прибутки міста зросли у 50 разів.

Ольга Калиновська, з Ірпеня:

— Живу в аварійному будинку в Ірпені. Страшно було зайти. Тижнями сміття не вивозили. Це дім ще 1940-х. Ніхто не міг добитися, щоб виділили гроші на ремонт. Як Карплюк став керувати, сам приїхав до нас. Усе побачив і розпорядився виділити 200 тисяч гривень на ремонт даху. Збирався закінчити до дня міста. Тепер боїмося, що не встигне.

Ольга Червакова, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка":

— Втеча Карплюка свідчить, що йому є чого боятися. Мені достеменно відомо — жодних вказівок пресувати його не було. Слідство відбувається об'єктивно. В цьому мене запевнив генеральний прокурор. Істерики Карплюка свідчать про одне — всі звинувачення щодо нього обґрунтовані. Сьогодні вихідний, а він зігнав під прокуратуру бюджетників — учителів, лікарів, працівників жеків. Боїться.

Зараз ви читаєте новину «За півтора року прибутки Ірпеня зросли у 50 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути