середа, 11 липня 2012 00:00

За мову стоять 40 порожніх наметів

Близько 40 наметів встановили на клумбі та гранітних плитах біля пам'ятника Тарасові Шевченку в центрі Львова. У землі стоять таблички із закликами захищати мову.

— Від нас поставили 19 наметів, але зараз тут нікого немає, — розповідає представник Об'єднаної опозиції Володимир, 37 років. — Ви подивіться, яка жара. Але вечором до наметів приходять люди. Ночують тут. Скільки і хто вони, сказати не можу, по-різному буває. Які наші наступні дії — не знаю. Як керівництво скаже.

По правий бік від Шевченка стоять партійні намети Об'єднаної опозиції, "Свободи", КУН, "Громадської позиції". Люди є тільки у двох наметах "об'єднаних". Біля одного черга із шести чоловік — тут збирають підписи на захист мови.

— Йой, дітки, та шо ж ви ті підписи збираєте? — витирає хустинкою обличчя Вікторія Неміж, 65 років. — Тре було війною на тих упирів іти. А ви шо? Покричали трохи і знову сховалися. Людей розпустили. Хто так робить?

Чоловіки в наметах ніяковіють.

— А шо ж поробиш, — зітхає Володимир Перебийніс, 44 роки. — Така в нас уже країна. Доки всіх не розстріляєш, щастя не буде. Хоч поставлю підпис свій на захист мови. Але толку. Тут мільйони підписів назбирай, а вони далі робитимуть, шо захочуть.

6

мітингувальників проти "мовного закону" залишаються на пл. Соборній у Черкасах. Вони стоять біля трьох наметів "За Батьківщину" та "Свободи". Поряд установили вісім агітаційних шатер Партії регіонів, роздають газети. На одному з наметів банер: "Дякуємо президенту за Євро". Між опозиціонерами та "регіоналами" — шатро Наталії Королевської.

 

Зараз ви читаєте новину «За мову стоять 40 порожніх наметів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути