Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2012 06:00

За листівки з президентом можуть засудити на чотири роки

Двох п'ятикурсників машинобудівного факультету Херсонського технічного університету Андрія Пушного й Артема Бардачова затримав наряд міліції. Вони розклеювали на вулицях міста листівки з фото президента Віктора Януковича і текстом "Широка страна моя родная, много в ней лесов, полей и рек. Я другой такой страны не знаю, президент которой — бывший зек".

— Їх затримали на вулиці Кулика і відвезли до відділку, — розповідає Андрієва мати Світлана Пушна, 47 років. — Протримали до третьої ранку. Питали, в якій вони партії, хто це їм доручив. Я мій син та його друг ніколи не входили ні до яких партій. Друг Андрія скачав та роздрукував листівки з інтернету. Вони для приколу хотіли їх розклеїти.

У третьому гуртожитку на вул. Миру, де живе Бардачов, та квартирі, де мешкає Пушний, побували працівники Служби безпеки. Оглянули і сфотографували приміщення. Перевіряли, чи є комп'ютери та принтери для поширення листівок.

Студенти на підписці про невиїзд. Щодо них порушили кримінальну справу за "групове хуліганство". За це можуть присудити п'ять років обмеження волі або ув'язнення до чотирьох років.

— Про затримання студентів я знаю, зразки листівок бачив, — російською говорить ректор університету Юрій Бардачов, 63 роки. — Ці студенти нормально вчаться. Розклеювали листівки в позанавчальний час, тому нам їх карати нема за що. Але якщо їх засудять, нехай навіть умовно, то з університету обох відрахують. Нам інженери з судимістю не потрібні.

Зв'язатися з хлопцями не вдалося. Міліція у них відібрала мобільні телефони, кажуть батьки.

Зараз ви читаєте новину «За листівки з президентом можуть засудити на чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути