пʼятниця, 01 липня 2016 00:30

З Онищенка мають зняти депутатську недоторканність

— Олександр Онищенко мав контроль над діяльністю задіяних у злочинній організації підприємств. Три фірми умисно знизили вартість проданого державою природного газу на 1 613 224 251 гривню. Протягом трьох останніх років кошти перевели в готівку через фіктивні підприємства, — каже генеральний прокурор 51-річний Юрій Луценко 29 червня на засіданні комітету з питань регламенту та організації роботи ВР.

Нардеп із групи "Воля народу" 47-річний Олександр Онищенко фігурує у справі про привласнення посадовцями Укргазвидобування державного майна на 3 млрд грн. Цю суму озвучило Національне антикорупційне бюро. Водночас Онищенко назвав звинувачення безглуз­дям. Мовляв, "антикорупційне бюро майже нічого не проводить. У них немає жодної справи в суді. І ось знайшли мене як цапа-відбувайла, на якому хочуть показати свою діяльність. З людей під слідством вибивають показання. Вони перебувають у жорстких умовах".

Жодних доказів проти підзахисного немає, стверджує адвокат Онищенка.

Притягнути політика до відповідальності можна буде після зняття з нього депутатської недоторканності. Згоду після парламентського комітету має дати Верховна Рада. Члени комітету вказали на неналежне подання з боку правоохоронних структур. За постановою Конституційного суду, захист апелюватиме до цього.

У такій ситуації рішення щодо обрання запобіжного заходу для нардепа Онищенка фактично ухвалюватиме голова Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «З Онищенка мають зняти депутатську недоторканність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути