пʼятниця, 22 березня 2013 07:30

Янукович може програти і Тягнибоку

 

Виборці Сходу України розчарувалися у президенті Вікторові Януковичу. Він не виконав свої популістські обіцянки. Тому перемогти його у другому турі має шанси кожен кандидат від опозиції. Так вважає 53-річний Олексій Гарань, професор кафедри політології Києво-Могилянської академії.

— Якщо у другому турі зійдуться Тимошенко і Янукович, розрив буде на рівні 2 відсотків. Адже в неї високий антирейтинг. Це наслідки попередньої політичної боротьби та результат пропагандистської кампанії, яку влада веде сьогодні проти неї. Варіант Янукович — Тимошенко — це сценарій, коли люди будуть голосувати не так "за", як "проти" когось.

У Яценюка і Тимошенко — спільний електорат. Однак у нього не такий високий антирейтинг. Тому він з більшою перевагою перемагає Януковича у другому турі, ніж Тимошенко.

Найбільше шансів виграти має лідер УДАРу Віталій Кличко, тому що в нього достатньо високий особистий авторитет. Він не зробив явних помилок за час своєї політичної діяльності. Має низький антирейтинг. Важливо й те, що Кличко обережно висловлюється з дражливих питань, які роз'єднують Схід і Захід. Займає помірковану позицію, що імпонує українцям. Натомість у Тягнибока найнижчий рейтинг, бо він — радикальний політик. У нього Януковичу буде легше виграти, ніж в Яценюка чи Кличка. Але все одно виведення лідера "Свободи" для Партії регіонів — достатньо ризикована гра. Це максимально розділить людей. Вони можуть повестися непередбачувано. Янукович може сподіватися на те, що знову зіграє на карті українського націоналізму. Але ми вже стали свідками неочікувано високого рейтингу "Свободи" на попередніх виборах. Можливі несподіванки й тут.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може програти і Тягнибоку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути