середа, 28 листопада 2012 06:00

Юлія Тимошенко помахала з-за ґрат хустинкою

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко у вівторок відзначила 52-річчя. Це другий день народження, який екс-прем'єр зустріла в ув'язненні.

У понеділок портрет Юлії Володимирівни вивісили на фасаді мерії Рима — столиці Італії. Під зображенням 2х1,5 м напис італійською "Свободу для Юлії Тимошенко".

Рішення підтримати Тимошенко одноголосно прийняла мерія Рима.

— На цьому ми не зупинимося, — заявляє мер міста 54-річний Джанні Аліманно. — Будемо звертатися до мерів столиць країн Євросоюзу з пропозицією підтримати ініціативу Рима.

Портрет Тимошенко висить в оточенні ще двох зображень: іранки Сакіне Могаммаді Аштіані, засудженої до страти за перелюб, та Емануели Орланді — італійки, яка зникла безвісти 1983 року.

— Реакції української влади на цю акцію не буде, — вважає політолог Сергій Таран, 42 роки. — Проте це ще один сигнал, що міжнародна ізоляція українських посадовців уже не за горами.

— Така акція в Римі — це ще не позиція цілої держави, — зауважує на це "регіонал" 55-річний Володимир Зубанов. — Треба подивитися, які сили в складі мерії Рима. Із часом зміняться політичні розклади і Тимошенко може втратити політичну підтримку на Заході.

У вівторок до харківської лікарні №5 прийшли близько 100 осіб — прихильники Юлії Володимирівни з різних регіонів країни, її друзі, однопартійці. Зібралися гуртом біля паркану. Тут у спеціальній заґратованій палаті Юлію Тимошенко утримують на лікуванні з 9 травня — шість місяців і 18 днів.

Між деревами натягнули 4-метровий банер із портретом Тимошенко та написом "Серцем з тобою Львівська Батьківщина". Люди тримають прапори, транспаранти, повітряні кульки, прив'язують до дерев живі квіти. Виділяється букет темно-червоних троянд, сплетених у формі серця — розміром у людський зріст. Один із музикантів виконує на трубі "Хепі бьоздей".

— У небо біля лікарні випустили голубів — як символ свободи, — повідомляє керівник прес-служби Харківської обласної організації "Батьківщина" Юлія Германова. — І це буде головне побажання ув'язненій Тимошенко в її день народження.

Близько 15.00 Юлія Володимирівна махає з-за ґрат вікна хустинкою.

— Юля! Вітаємо! — відповідають їй хором прихильники.

Біля лікарні ходить заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов та голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк. Вони привітали Юлію Володимирівну телефоном. Їх пустили на територію лікарні передати букет із білих і червоних троянд.

Перед днем народження тюремники дозволили доньці екс-прем'єра Євгенії Тимошенко провести з матір'ю три дні — 26-28 листопада.

— Та найважливіший подарунок для Тимошенко від нашої політичної команди повинна бути перемога над цією злочинною владою, а над цим ми працюємо, — зауважує 52-річний "бютівець" Андрій Сенченко.

— Бажаю їй мужності, щоб вона достойно пройшла випробування, проаналізувала свій шлях і в майбутнє дивилася з більшою надією, ніж зараз, — каже в коментарі "ГПУ" "регіонал" 55-річний Володимир Зубанов.

Юлія Тимошенко перебуває в ув'язненні із 5 серпня 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко помахала з-за ґрат хустинкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути