вівторок, 30 серпня 2016 05:30

"Справи проти військового керівництва України — це провокація Росії"

Порушення кримінальних справ у Росії проти вищого військового керівництва України — це провокація. Про це заявив 44-річний Дмитро Тимчук, народний депутат від партії "Народний фронт", член комітету з питань безпеки.

— Ми чудово розуміємо, що це є невдала спроба відповіді на дії Генпрокуратури України. Нам не слід звертати увагу на таке, як і на передачі Кисельова, — додає Тимчук.

24 серпня Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу щодо міністра оборони України Степана Полторака, начальника Генштабу Віктора Муженка, екс-командира Сухопутних військ Анатолія Пушнякова, чинного командира Сухопутних військ Сергія Попка та командувача Нацгвардії Юрія Аллерова.

Раніше, 8 серпня, Генпрокуратура України повідомила про підозру у вчиненні особливо тяжких злочинів проти основ нацбезпеки України 18 високопоставленими чиновниками РФ. Серед них — міністр оборони Сергій Шойгу й радник президента Сергій Глазьєв. Цих осіб оголосили в державний розшук, повідомив генпрокурор Юрій Луценко 22 серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Справи проти військового керівництва України — це провокація Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути