вівторок, 12 липня 2011 00:00

Спецтема: Роман Ландік - "Гроза блондинок"

Скандалом з Ландіком скористалися конкуренти з Партії регіонів

Скандалом з Ландіком скористалися конкуренти з Партії регіонів

— Це звичайна побутова сварка, яка перейшла у хуліганські дії, — каже про бійку Романа Ландіка 58-річний Віктор Небоженко, керівник соціологічної служби "Український барометр".

— Це привід, яким скористалися конкуренти Ландіка-старшого по списку Партії регіонів на майбутніх парламентських виборах. Їх прізвища дізнаємося за рік, коли побачимо виборчий список Партії регіонів. Вони вхопилися за цей сюжет, можливо, тому що не можуть перебити його грошима чи довести його непотрібність партії. Іде жорстока боротьба за вище місце у списку. Ландіки зробили піар-помилку, коли почали дискредитацію жертви. Тим самим допомогли формуванню негативної громадської думки, що багатим усе дозволено.

Справу доведуть до кінця?

— Її доведуть до суду. А потім відправлять на дослідування. Врешті-решт спустять на гальмах. Нікого не посадять. Так можна перелякати усю регіональну еліту. Ландіку-старшому доведеться заплатити утричі більше за своє місце у списку до парламенту.

Як це вплине на політичне майбутнє Ландіків?

— Не суттєво. Хіба що під час виборчої кампанії усі тицятимуть пальцями і казатимуть: "Це батько того, хто б'є усіх підряд". Навіть якщо Роман завтра розлучиться із дружиною й одружиться з тією дівчиною, нічого не допоможе.

Діти високопосадовців тепер поводитимуться скромніше?

— Ні. На Заході діти елітарних батьків теж іноді потрапляють у неприємні ситуації, але там це приводить до тями всю еліту. А у нас люди, які контролюють владу і власність, не хочуть бути елітою. Зверхність дітей президентів, прем'єрів, міністрів, депутатів, мільйонерів свідчить, що ці люди не думають про майбутнє. Брудно і невміло захищають своїх дітей. Цим самим створюють їм майбутні труднощі.

Чи може ця справа зрівнятися зі справами щодо опозиціонерів — Діденка, Луценка, Тимошенко?

— Для цього треба порушити кримінальні справи проти Фірташа чи Тігіпка. Ландік — фігура не того масштабу. Якби притягнули до відповідальності Фірташа і піймали його де-небудь у Краснодарі під чужим прізвищем, то це перебило б інтерес до Юлії Володимирівни. Або після бездарної пенсійної реформи інкримінували б Тігіпку несплату податків. Захід не міг би говорити, що в Україні вибіркове переслідування.

Зараз ви читаєте новину «Скандалом з Ландіком скористалися конкуренти з Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути