вівторок, 18 жовтня 2016 00:30

Розгін Майдану Янукович спланував разом із Путіним

— Усі драматичні події на Майдані відбувалися з прямої санкції тодішнього найвищого керівника держави, — говорить лідер політичної партії "Народний фронт" 42-річний Арсеній Яценюк.

13 жовтня він свідчив у Генпрокуратурі щодо злочинів колишнього режиму під час Революції гідності. Йшлося про події 18–21 лютого 2014 року.

— Слідство повинне отримати повну картину, щоб передати матеріали до суду і розпочати процес заочного та очного правосуддя, — каже Яценюк. — Зараз воно з'ясовує роль кожного учасника організованого злочинного угруповання, яке очолював тодішній президент. Його членами були міністр внутрішніх справ, голова Служби безпеки, генеральний прокурор та інші силовики. Ці люди повністю залежали від президента. І все, що відбувалося, робилося з прямої санкції керівника держави.

Як готувалася силова операція з розгону Майдану? Поведінка режиму різко змінилася після візиту президента Януковича в Сочі й зустрічі з Путіним. За два тижні перед розстрілами. За нашою інформацією, після цього міністр внутрішніх справ Захарченко та голова СБУ Якименко отримали вказівку за допомогою російських спеціальних служб невідкладно готувати план з кривавого розгону Майдану і розстрілів.

Зараз ви читаєте новину «Розгін Майдану Янукович спланував разом із Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути