пʼятниця, 21 жовтня 2016 06:05

Реформи потрібно прискорити

Два роки тому після перемоги Майдану Україна опинилася в надзвичайно важкій економічній ситуації. Її вдалося стабілізувати тодішньому прем'єр-міністрові Арсенію Яценюку.

Про це каже співголова групи стратегічних радників із підтримки реформ в Україні 69-річний Лешек Бальцерович. Він – один з авторів "економічного дива" у Польщі.

– Економічний стан був поганий через "спадщину" Януковича й агресію Росії. Була загроза ­краху бюджету та банківської системи, – говорить Бальцерович. – Однак уряд Яценюка зумів стабілізувати ситуацію і провів перший етап реформ. Вони були болючі для багатьох. Було дуже важко. Але завдяки їм у поточному році починається повільне економічне зростання. Його потрібно й далі укріплювати реформами.

У середньостроковій перспективі Україна може очікувати зростання валового внутрішнього продукту на 5–6 відсотків за рік. Для цього треба комплексно міняти економіку й систему державного управління. Основні зміни слід зробити за рік. Бо якщо реформи проводити повільніше – людям буде значно важче.

Зараз ви читаєте новину «Реформи потрібно прискорити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути