четвер, 10 листопада 2011 05:15

"Почему у президента сын уже миллионер?"

Автор: фото: Сергій Старостенко
  Близько 300 чорнобильців прийшли під стіни уряду 9 листопада
Близько 300 чорнобильців прийшли під стіни уряду 9 листопада

У середу вранці біля Кабінету Міністрів збираються близько 300 чорнобильців. Прийшли вимагати виплати пенсій за рішеннями судів. Стають за червоною металевою огорожею. Перед ними в два ряди вишиковуються 20 міліціонерів. Із-за рогу мовчки спостерігають ще 30 "беркутівців".

— Азаров, до народу! — гуде натовп.

На парапет вилазить нардеп 38-річний Олег Ляшко. Руки в шкіряних рукавичках.

— Азаров, вийди і розкажи, як прожити за 800 гривень, — каже в мікрофон депутат. Показує на будівлю уряду. — Якщо він не вийде, то підемо ми.

Нахиляється до хлопчика, який сидить, звісивши ноги, на плечах чоловіка в натовпі.

— Як тебе звати і скільки тобі років? — підсовує мікрофон.

— П'ять, — відказує малий.

— Попроси діда Азарова, щоб він вийшов хоч до тебе, раз до людей не хоче. Кажи: "Дід Азаров, іди до мене".

Хлопчик повторює два рази. Олег Ляшко просить зібратися біля міліцейської будки по одному представнику від області, записатися в список на прийом до прем'єра. Бере його і йде до Кабміну. Виходить за півгодини. Розказує, що все передав представнику уряду.

— По телевизору Тигипко говорит, что пенсии не заморозили, все платят в полном объеме. А мне сейчас дали 3300, — розказує 48-річний Геннадій Ушаков із міста Старобільськ Луганської області. У нього на шапку пов'язана чорна стрічка із написом "Чернобыль". — Раньше получал 7200 по второй группе инвалидности. А сейчас деньги не дают. Так зачем брехать?

— Я в этом месяце пошла получать пенсию, так мне выплатили на 50 гривен меньше — дали тысячу. На почте не знают, чего так. Буду выяснять, — каже киянка 60-річна Раїса Іванівна, яка до 1986 року жила в Прип'яті. — Как с болячками можно прожить на эти деньги? Они свое забрали, и своим детям тоже. Почему у президента сын уже миллионер?

Повз натовп швидко йде депутат-"регіонал" Владислав Лук'янов.

— Януковичи — суки! — кричать йому в спину чоловіки. Той пришвидшує крок і заходить до уряду.

На парапет залазить жінка років із 50.

— От я дивлюся на наших правоохоронців, у них сині носи, — виголошує в мікрофон. — Думаю — синій ніс, червоні очі — це Азарова робочі.

Люди сміються.

У залі на сьомому поверсі міністри збираються на засідання. Журналісти стоять за огорожею. Підходити до міністрів їм заборонено. Працівник Кабміну підводить до преси міністра внутрішніх справ 48-річного Віталія Захарченка. Президент призначив його на посаду в понеділок. До цього Віталій Захарченко очолював Державну податкову адміністрацію.

— Коли була запропонована ця посада, я її оцінив, як високу оцінку моєї діяльності, — говорить на камери. — Я до зміни кадрів підходжу не дуже поспішно. Я звик до того, щоб вивчити професійні якості, подивитися, що вони зробили, наскільки ці люди корисні для системи органів внутрішніх справ. Після того будемо приймати рішення.

Зараз ви читаєте новину «"Почему у президента сын уже миллионер?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути