вівторок, 01 грудня 2015 07:45

Олігархи впливають на частину членів "Антикорупційної платформи"

15 народних депутатів із "Блоку Петра Порошенка" створили внутрішньофракційне об'єднання "Антикорупційна платформа". Очолили його Віктор Чумак і Мустафа Найєм. Заявили, що їхня мета — слідкувати за проявами корупції у фракції, парламенті, виконавчій владі, правоохоронних органах.

Цьому передувало засідання фракції. Там нинішні члени "Антикорупційної платформи" звинуватили керівництво БПП у тому, що в багатьох депутатів на першому місці — бізнесові інтереси. Частина колег запідозрили їх у намірі розвалити "Блок Петра Порошенка". Дехто звинуватив у співпраці з олігархами.

Сергія Лещенка пов'язують із Костянтином Григоришиним, громадянином Російської Федерації. Він контролює в Україні кілька великих підприємств і є ключовим гравцем на ринку енергетики.

Віктор Чумак, Єгор Фірсов, Наталія Новак — близькі до колишнього голови Служби безпеки Валентина Наливайченка. А в того встановилися добрі відносини з мільярдером Ігорем Коломойським, який розійшовся з президентом Порошенком ще в березні.

У кулуарах кажуть, що члени "Антикорупційної платформи" активно співпрацюють із губернатором Одещини Міхеілом Саакашвілі та заступниками генпрокурора Давідом Сакварелідзе й Віталієм Каськом.

Вплив на деяких членів об'єднання має Сергій Льовочкін, який очолював Адміністрацію президента Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Олігархи впливають на частину членів "Антикорупційної платформи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути