пʼятниця, 06 травня 2016 05:25

Олександр Боровик звільнився через німецьке громадянство

Виконувач обов'язків заступника голови Одеської області Олександр Боровик, 48 років, звільнився 4 травня. Він — громадянин Німеччини. Новий закон "Про державну службу" з 1 травня забороняє держслужбовцям мати якесь громадянство, крім українського.

— Сьогодні я припиняю виконувати обов'язки заступника губернатора Одеської області. При цьому я залишаюся його радником, — написав у "Фейсбуку" Олександр Боровик. — Ніколи не приховував, що я — громадянин Європейського Союзу. Шкодую, що український закон має цю заборону. Було б в інтересах України, якби українці з діаспори могли допомагати країні свого народження без зайвих бюрократичних перепон. Особливо, якщо це наші співвітчизники з хорошою освітою і досвідом життя в Європі.

Боровик народився у Львові. 11 років працював юристом у компанії "Майкрософт" на різних посадах. З лютого по травень 2015 року був першим заступником міністра економіки в уряді Арсенія Яценюка. Тоді ж став позаштатним радником із питань інвестицій голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі. Висувався від "Блоку Петра Порошенка" кандидатом в мери Одеси та міську раду. Мерські вибори програв. Позафракційний депутат міськради.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Боровик звільнився через німецьке громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути