четвер, 13 жовтня 2016 06:35

НАБУ розслідуватиме зловживання Саакашвілі

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зобов'язала Національне антикорупційне бюро розслідувати зловживання владою керівником Одеської обласної держадміністрації Міхеілом Саакашвілі.

Справу внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 7 жовтня.

Так глава САП Назар Холодницький відповів на заяву депутатів фракції "Народний фронт" Миколи Княжицького, Павла Пинзеника та Олександра Дроздика і Дмитра Голубова з "Блоку Петра Порошенка".

Саакашвілі скоїв злочини, щоб знизити ціну Одеського припортового заводу, заявили нардепи. Він протидіяв законній господарській діяльності, зловживав службовим становищем, неправдиво повідомив про злочин. ­Через це державі було завдано значного збитку.

У липні цьогоріч провалився аукціон із продажу Одеського припортового заводу. Стартова ціна становила близько $520 млн. Жоден інвестор не подав заявку на участь у конкурсі. Повторний відбудеться на початку листопада. Держава вже втратила половину стартової ціни — понад $250 млн тобто 6,5 млрд грн, визнав Фонд держ­майна.

У листопаді 2015-го Міхеіл Саакашвілі звинуватив керівництво заводу в розкраданні державних коштів. А Давід Сакварелідзе — на той час керівник прокуратури в Одеській області — повідомив про обшуки на ОПЗ і розслідування.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ розслідуватиме зловживання Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути