пʼятниця, 12 лютого 2016 07:05

"Має бути повна нетерпимість до корупції і закулісної політики"

Автор: ФОТО з сайта www.facebook.com
  Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на церемонії запуску груп швидкого реагування патрульної поліції в Білій Церкві на Київщині 3 лютого. Підрозділи працюватимуть в області за новим стандартом – на виклики в райцентри прибуватимуть протягом 7 хвилин, у села — 20 хвилин
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на церемонії запуску груп швидкого реагування патрульної поліції в Білій Церкві на Київщині 3 лютого. Підрозділи працюватимуть в області за новим стандартом – на виклики в райцентри прибуватимуть протягом 7 хвилин, у села — 20 хвилин

— Очікуємо, що парламент проголосує в другому читанні зміни до Конституції одночасно з новим законом про судоустрій і статус суддів. Наша ціль — запровадження реальної справедливості в Україні. Це коли суди є чесними, виносять вироки лише на підставі закону і справедливості. Коли українська судова система є повністю незалежною, — каже прем'єр 41-річний Арсеній Яценюк на колегії Міністерства внутрішніх справ і Мін'юсту 10 лютого.

— Політичні ігрища, що тривають останнім часом, надто дорого можуть коштувати країні. Йдеться не про персоналії, а про цінності й майбутнє держави, — говорить глава уряду. — Це повна нетерпимість до корупції в усіх сферах. Це повна нетерпимість до закулісної політики. Це чесна і прозора приватизація. Призначення політично незалежних директорів у державні компанії. Це стосується 60 найбільших із них.

Хто б у яких кріслах не сидів, нова політика й нова країна ставлять пріоритети — повага до громадянина, відповідальність перед державою.

Україні допомагатимуть, коли світ бачитиме — ми самі допомагаємо собі. Рухаємо країну вперед і робимо ці кроки спільно.

На колегії обговорюють також переатестацію поліцейських, будівництво слідчого ізолятора в Києві та ліквідацію кількох сотень управлінь юстиції.

— До кінця року плануємо переатестувати всіх поліцейських, — говорить міністр внутрішніх справ 52-річний Арсен Аваков. — Втрати неминучі. Тих, хто не відповідають ідеології нового поліцейського, новим принципам "служити і захищати", не переатестують. Хто готовий дотримуватися принципів, буде з нами. До кінця 2016-го патрульна поліція вийде на вулиці 29 міст. Її офіцер повинен мати від держави стільки, щоб не дивитися в бік корупційної пропозиції. Зарплата повинна бути адекватна.

Переатестацію майже закінчили в Києві та столичній області, розпочали на Хмельниччині. До кінця року повноцінно запрацює поліцейський спецназ КОРД (Корпус оперативно-раптової дії. — ГПУ), додає Аваков.

— Ми прийняли рішення лікві­дувати майже 600 районних уп­рав­­лінь юстиції радянського зразка, що існували в Україні протягом 20 років, — говорить міністр юстиції 36-річний Павло Петренко. — Вони не надавали жодних сервісів. А були уособленням закритості, бюрократії, відсутності мотивації допомагати людям, які найняли цих чиновників на робо­ту. На їх базі створюємо бли­зько 400 центрів бюро правової допомоги. Розширюємо систему безоплатної правової допомоги населенню.

2016-го всі сервіси Міністерства юстиції переведуть в електронний формат.

Зараз ви читаєте новину «"Має бути повна нетерпимість до корупції і закулісної політики"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути