вівторок, 24 травня 2016 07:25

"Мав дуже неприємну розмову з Гонтаревою. Це чули навіть у приймальні"

— Офшори можуть стати ключовим аргументом проти Порошенка. Призвести до дострокових парламентських виборів восени цього року, а далі — й до позачергових президентських, — говорить політолог 27-річний Гліб Канєвський.

18 травня журналісти оприлюднили розслідування з новими подробицями про офшорні компанії Петра Порошенка. Одна з його кіпрських фірм нібито купила в іншої акцій на майже 4 млн євро 25 березня 2016 р. Юристи президента цю інформацію спростовують. Порошенко ситуацію не коментує.

Порошенко давав слово: позбудеться бізнесу, якщо стане президентом, — продовжує Гліб Канєвський. — Але він досі володіє "5-м каналом", фірмою "Рошен", іншими підприємствами. Це дратує українців. Вони почуваються ошуканими. Виходить, їм збрехали і використали перед виборами. У президента достатньо юристів, щоб виправдати порушення. Але зрештою він має виконати те, що обіцяв, тобто — продати свій бізнес. Нехай це буде задешево. Тоді він, принаймні частково, відновить довіру до себе.

Поки що громадяни не виходять на акції протесту, не блокують Адміністрацію президента. Але під час виборів вони згадають про офшорні гріхи Петра Олексійовича.

— Порошенко не здатен вибачитися й зізнатися, що казав неправду. Щось видумати — неможливо, бо є документи. Після того, як викрили його офшорні компанії, мав дуже неприємну розмову з Валерією Гонтаревою (голова Національного банку, колишній бізнес-партнер Петра Порошенка. — ГПУ). Це чули навіть у приймальні. А там — товсті двері, — розповідає політолог 60-річний Олександр Кочетков.

— Є тільки один вихід з офшорного скандалу — імпічмент президента, — каже 51-річний філософ Сергій Дацюк. — Народного депутата Сергія Лещенка фракція "Блоку Петра Порошенка" відмовилася подавати в тимчасову слідчу комісію з питань політичної корупції та офшорних компаній. Хоча він — найкомпетентніший у цих речах (раніше працював журналістом. — ГПУ). У команди президента немає бажання визнавати цю проблему. Порошенко перш за все олігарх, а вже потім — політик. Він — один із найбільших офшоротримачів у країні. Якби був державним діячем — мав би продати свій бізнес. Щоб суспільство повірило — він працює на Україну, а не на свій політичний блок. Порошенко мав вийти й сказати: всі ми є в офшорах. Як президент, розберуся з цим, свої активи переведу в Україну. Однак цього не сталося. Зараз створюватимуть фейкове законодавство. Питання спустять на гальма.

Зараз ви читаєте новину «"Мав дуже неприємну розмову з Гонтаревою. Це чули навіть у приймальні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути