пʼятниця, 11 лютого 2011 11:20

Майданчик для Януковича будують вночі

Майданчик для Януковича будують вночі

7,5 млн грн на рік коштуватиме оренда вертольота "Августа 139", на якому президент має літати на роботу. Ці гроші заклали в бюджет.

Навесні торік глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін сказав, що Янукович може добиратися на роботу вертольотом, щоб не створювати заторів на столичних дорогах. Невдовзі почали будувати вертолітний майданчик на Парковій алеї біля Верховної Ради. Кошторис склали на 60 млн грн. Орендуватимуть вертоліт у товариства "Центравіа". Засновник компанії — Павло Литовченко. Кажуть, товариство "Танталіт", якому належить 129 га "Межигір'я", та "Дім лісника", що займається мисливським господарством Януковича в Сухолуччі — теж Литовченка.

У вівторок зранку по периметру будмайданчика стоять п'ять баштових кранів, до воріт під'їжджають сім бетономішалок. Колесами навозять на майданчик глиняну багнюку. За ними їде поливальна машина та чистить дорогу водою.

Почали заливати бетоном другий поверх. За проектом — три. Зокрема, паркінг, на даху — майданчик для трьох вертольотів. Висота будови приблизно 10 м. Вона не буде вищою за дерева навколо. Від майданчика вестиме з'їзд до будинку №9 по вул. Грушевського. Планують здати все це у квітні. Раніше обіцяли в лютому.

Будівництво огороджене півтораметровим парканом. Біля одного з вагончиків робітники стають у чергу за їжею. Отримують прозорий пакетик із судками. Видно, що там порції супу, вінегрету та хліб.

— Учора давали борщ із котлетами, — каже 19-річний Михайло Кравченко. — А ви що, із санстанції? А то тут перевіряючих по три на день ходять.

Михайло підходить до іншого робітника.

— Ти тут новий? А де ж "стекляный пропускной"? Новеньким положено, — складає пальці так, ніби тримає стакан та прикладає їх до горла.

— Будет, как деньги дадут, — каже.

У грудні торік тут працювали зо два десятки робітників. Тепер близько 50 у денну зміну та 30 уночі. Увечері вмикають прожектори денного світла, прикріплені до паркану.

— Ми тут перший тиждень, — говорить вінничанин 43-річний Андрій. — Вийшли на прораба через знайомих, вони з ним "Мандарин-плазу" будували. Кажуть, гроші платить, не обманює. Нам пообіцяв 5 тисяч гривень на початку березня. Поселив у гуртожитку на вулиці Кіквідзе. 20 хвилин звідси маршруткою.

Киянин 36-річний Руслан Зайченко спостерігає за будівництвом з оглядового майданчика біля Верховної Ради.

— Може, воно попливе через два роки, — каже стиха і гойдає дитячий візочок. — Все-таки дерева на схилі повирубували. Сподіваюсь, вони усе прорахували, а то парламент у Дніпрі опиниться. А винуватим Янукович буде. Бо це його забаганки. До нього вся еліта жила в Кончі-Заспі. Їхали трасою на роботу. А нинішній президент уподобав Нові Петрівці. Для нього перекривають Поділ та Оболонь.

Зараз ви читаєте новину «Майданчик для Януковича будують вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути