пʼятниця, 08 квітня 2016 00:40

Ложкін зекономив на Україні п'ять мільйонів євро

У листопаді позаторік Борис Ложкін через офшорні фірми продав cвою частку в "Українському Медіа Холдингу" Сергієві Курченку — олігарху "сім'ї" Януковича. Вартість оборудки становить близько $400 млн. Відділ по боротьбі з корупцією прокуратури Австрії оцінює збитки для України від цієї угоди в понад 5 млн євро. За вісім місяців після цього Петро Порошенко призначає Ложкіна керівником своєї Адміністрації.

Торік Ігоря Кононенка, давнього бізнес-партнера нинішнього президента, підозрювали у зв'язках з офшорною фірмою "Інтрако Менед­жмент Лтд". На її рахунки переведено кошти за відпочинок доньки Кононенка Дар'ї. Цей офшор сплачував за обслуговування приватного літака, яким користувався Порошенко в червні 2014 року. "Інтрако" регулярно отримував на рахунки по 100, 200 і навіть 500 тис. євро. Перекази здійснювали як угоди з позики — гроші дають компанії в борг, але вона його не повертає. За такою схемою, як правило, виводять на офшорні рахунки корупційні кошти.

Кононенко заперечував зв'язок з "Інтрако". Мовляв, став жертвою "замовлення", щоб дискредитувати його під час парламентських виборів 2014 року. Але якщо "Інтрако" не належить ані Кононенку, ані Порошенку, то чому оплачує їхні витрати? Якщо це — офшор президента, то він виводить гроші з України й не ­сплачує податків до бюджету?

11,5 мільйона документів щодо діяльності офшорних фірм із бази даних панамської юридичної компанії "Моссак Фонсека" опублікував Центр дослідження корупції та організованої злочинності. Охоплюють період з 1977-го до кінця 2015 року.

210 тисяч офшорних компаній зареєструвала "Моссак Фонсека" за майже 40 років.

140 політиків із 50 країн фігурують у "панамському скандалі". Серед них — 12 колишніх або нинішніх глав держав.

Зараз ви читаєте новину «Ложкін зекономив на Україні п'ять мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути