пʼятниця, 09 грудня 2016 07:20

Лещенко втік від представника НАЗК

"Усі сміються з історії з допитом Олени Притули. Між тим їй самій повинно бути не до сміху. Якщо вона порадилася з адвокатом, звичайно. З максимальною вірогідністю можна припустити, що договір позики, який вони з Лещенком надали свого часу в НАБУ — фіктивний. Сучасна експертиза цілком може визначити, що підписаний він заднім числом", — написав у "Фейсбуку" блогер 58-річний Карл Волох.

Народний депутат із "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко отримав знижку на квартиру 1 млн 801 тис. 648 гривень. У Національному агентстві з протидії корупції це розцінюють як "подарунок від забудовника". Це — адміністративне порушення. Воно карається накладенням штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією подарунка.

Лещенко придбав квартиру за 7,5 млн грн у елітному будинку в історичному центрі столиці. Її площа 192 "квадрати". Пояснив, вклав у це частину власних заощаджень, позику від Олени Притули. Вона — керівник сайта "Українська правда". Раніше там працював Сергій. А також гроші своєї дівчини Анастасії Топольської. За словами Лещенка, Притула дала безвідсоткову позику на суму 3 млн 770 тис. грн.

6 грудня представник Нацагентства з протидії корупції Андрій Козловський прийшов у парламент, щоб зачитати депутату адмінпротокол про правопорушення. Лещенко втік у сесійну залу.

"Є велика ймовірність, що Притула потрапила через це в неприємну ситуацію. Скоріше за все, Сергій втягнув її в блуд, з якого навряд чи вдасться так просто виплутатися", — продовжує Волох.

5 грудня Олену Притулу викликали на допит у Службу безпеки України. До редакції прибув представник СБУ, який намагався передати їй виклик на допит свідком. Притули не було на робочому місці, тому вручити повістку не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Лещенко втік від представника НАЗК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути