вівторок, 01 грудня 2015 07:35

"Кремль був і залишається вбивцею"

Автор: ФОТО З САЙТА www.yatsenyuk.org.ua
  Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк: ”Під час Голодомору ми гинули тому, що були українцями. Сьогодні здатні вижити тому, що є і будемо українцями. Як один сильний народ”
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк: ”Під час Голодомору ми гинули тому, що були українцями. Сьогодні здатні вижити тому, що є і будемо українцями. Як один сильний народ”

— Досі ми інтуїтивно боїмося замислюватись над темою знищення мільйонів українців. Цей факт треба зустріти з усією його жорстокою реальністю, — починає своє традиційне відеозвернення прем'єр-міністр 41-річний Арсеній Яценюк. Присвячує його роковинам Голодомору. — Наш народ убивали свідомо й цілеспрямовано. Сприймали як загрозу, як непорозуміння. Як непотріб: не було, немає, не буде. Нам знайомий цей вирок.

Спочатку знищили національний провід. Згодом спокусили, залякали, паралізували політиків. Потім — по черзі вбили. Розстріляли священиків. Серед чорної води втопили кобзарів. Чоботом НКВС розчавили кларнети, пенсне й черепи українських поетів. Коли нація осліпла, замовкла, стала безпомічною, тоді відкрились жахливі ворота Голодомору.

З нашого народу вичавлювали не тільки життя. А сам спогад, яким був наш народ. Однак ми є. Це — могутня відповідь кожному окупанту й агресору. Під час Революції гідності це було доведено всім — Європі, Америці, Росії.

Головним винуватцем Голодомору була Москва. Кремль був і залишається вбивцею. Головним злочинцем, який спланував і вчинив акт геноциду проти українського народу, був тоталітарний радянський комуністичний режим. Від його агресії постраждав кожен сусідній із Росією народ. По всьому периметру немає жодної країни, з якою Кремль підтримував би рівні й доброзичливі відносини. Глибока вікова зневага до кожного сусіда, його культури, мови чи релігії сьогодні активно заохочується режимом Путіна.

Підтримую ініціативу балтійських партнерів, які розпочали процеси стосовно притягнення до міжнародної відповідальності за комуністичні злочини. Рано чи пізно здійсниться правосуддя і міжнародний трибунал.

Національний масштаб пам'яті про трагедію Голодомору має змушувати нас до згуртованості. Крім нас, ніхто не врятує Україну. Під час Голодомору ми гинули тому, що були українцями. Сьогодні здатні вижити тому, що є і будемо українцями. Як один сильний народ.

Трагедія Голодомору має колосальне загальнолюдське значення. Понад 70 держав світу визнали його. Це ті країни, які шанують пам'ять про Голодомор. Вони і є справжньою коаліцією найвищих людських цінностей.

Зараз ви читаєте новину «"Кремль був і залишається вбивцею"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути