пʼятниця, 30 грудня 2011 05:30

Колишні посадовці зустрінуть Новий рік у в'язниці

Станом на 30 грудня Новий рік у СІЗО зустрінуть щонайменше семеро екс-чиновників, які займали важливі державні посади.

496 днів у Лук'янівському слідчому ізоляторі чекає на вирок колишній виконувач обов'язків міністра оборони 55-річний Валерій Іващенко. Його звинувачують у тому, що видав дозвіл на продаж майна "Феодосійського судомеханічного заводу", яке належало Міноборони. У Печерському райсуді Києва допитують свідків у справі.

369 днів — екс-міністр внутрішніх справ 47-річний Юрій Луценко. Затримали його за перевищення службових повноважень. Закидають завданих збитків на мільйон гривень. Справу й досі розглядає суд. Мають допитати 142 свідки. Покази дали близько 40.

339 днів — колишній спікер Кримського парламенту 53-річний Анатолій Гриценко. Його звинувачують у перевищенні службових обов'язків — незаконно вилучив землі військового радгоспу "Азовський" і цим завдав збитків на 23 млн грн. Справа в суді.

173 дні — екс-депутат Луганської міськради 37-річний Роман Ландік. 4 липня він побив дівчину в місцевому ресторані "Баккара". Суд триває.

165 днів — колишній голова Держфінпослуг 43-річний Василь Волга. Кажуть, отримав $500 тис. хабара. Справу передали до суду. Перше засідання відбулося 29 грудня.

146 днів — екс-прем'єр 51-річна Юлія Тимошенко. Печерський райсуд визнав її винною у перевищенні службових повноважень при підписанні газових угод із Росією та дав їй сім років. Адвокати подали апеляцію.

35 днів — директор Держслужби зайнятості 49-річний Володимир Галицький. Його затримали за хабарі. Поки що на два місяці, бо триває слідство. Із його банківських скриньок конфіскували $7,5 млн, золоті годинники та коштовності.

Зараз ви читаєте новину «Колишні посадовці зустрінуть Новий рік у в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути