четвер, 08 грудня 2011 05:30

Через Януковича затримали рейсові автобуси

На даху митного терміналу Донецького аеропорту у вівторок розмістили снайперів. Задля безпеки президента 61-річного Віктора Януковича. Глава держави мав прилетіти в аеропорт і далі їхати до рідного міста Єнакієве. Уздовж 50-кілометрового шляху через кожні 100 м стояли міліціонери.

Дорогу з Єнакієвого в Донецьк у другій половині дня перекрили. Утворилися затори. На 2 год. затрималися рейсові автобуси й машини.

У Єнакієвому глава держави першим ділом поклав вінок до пам'ятника космонавту Георгієві Береговому. Саме він у 1970-х клопотав про зняття судимостей зі свого земляка Віктора Януковича.

Президент підійшов до людей, які вишикувалися на сходах універмагу "Космос" під транспарантом "Добро пожаловать". Януковича супроводжував його старший син, бізнесмен Олександр та голова облдержадміністрації Андрій Шишацький.

— Спасибо, что встречаете, а я вас не подведу, — обіцяє Янукович. — Все, что обещал, буду делать.

Президент провідав могили своїх рідних, а потім поїхав на Єнакіївський металургійний завод. 1969 року Янукович працював на заводі газівником газового цеху. Тут познайомився з майбутньою дружиною Людмилою. Тепер підприємство належить найбагатшому українському підприємцю нардепу-"регіоналу" Рінату Ахметову. Він особисто провів главу держави заводом. Урочисто запустили нову доменну піч вартістю $250 млн.

— Моя мечта — строительство аглофабрики (підприємство з виробництва рудного концентрата. — "ГПУ"). Чтобы жителям, наконец, не сыпался на голову агломерат, — говорить Янукович.

Ахметов пообіцяв президентові, що збудує фабрику.

Зараз ви читаєте новину «Через Януковича затримали рейсові автобуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути