вівторок, 23 серпня 2016 07:00

"Життя Умерова може обірватися щомиті"

"Сьогодні татові в лікарні стало погано. Тиск упав, він зблід. Посилилося тремтіння через хворобу Паркінсона. Знепритомнів на деякий час", — пише в соцмережі Айше, донька заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу 59-річного Ільми УМЕРОВА, 21 серпня.

"Коли батько отямився, його оглянув черговий лікар. Доручив медсестрам контролювати тиск. Вимірювати показники кожні 15 хвилин", — додала вона.

18 серпня Ільму Умерова відправили до психіатричної лікарні в Сімферополі. Окупаційний Верховний суд Криму призначив примусову судово-психіатричну експертизу. Умерову стало зле в залі суду 11 серпня. Він пережив гіпертонічний криз.

— Є побоювання, що незаконне примусове поміщення Умерова в умови психіатричної лікарні несе загрозу для нього, — каже голова Меджлісу 58-річний Рефат Чубаров. — Його життя може обірватися щомиті.

12 травня ФСБ Росії порушило проти Умерова кримінальну справу за сепаратизм. Підставою став виступ у Києві в ефірі кримськотатарського телеканалу ATR про необхідність повернення Криму під юрисдикцію України.

Зараз ви читаєте новину «"Життя Умерова може обірватися щомиті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути