вівторок, 25 жовтня 2016 05:05

У Надії Сівак обірвався тромб
4

Надія Сівак із чоловіком Іваном виконують танець на візках. Познайомилися у таборі реабілітації в Криму
Фото: ФОТО з архіву Івана Сівака
Ярослав Якубів
Іветт Шовіре
33-річна Євгенія Руснак на причалі в селі Затока Одеської області кладе квіти до пам’ятника, який відкрили у пам’ять про 20 загиблих на риболовецькому катері ”Іволга”. Катастрофа сталася 17 жовтня торік. Євгенія була на катері з чоловіком, 43-річним Олександром. Він не врятувався. Тіла 65 -річного Павла Пянзіна й Віктора Чабана, 42 роки, дотепер не знайшли. — Винних у трагедії не покарали й досі. На лаві підсудних тільки капітан Олександр Книшов, — кажуть очевидці катастрофи. — Він уже рік у слідчому ізоляторі.

9 жовтня в місті Нетішин на Хмельниччині померла 34-річна Надія Сівак. Вона — багаторазова чемпіонка світу та Європи з бальних танців на візках. У жінки обірвався тромб.

Надія Сівак родом із Макіївки Донецької області. Перестала ходити 2000-го. На неї впали сусідські металеві ворота і травмували хребет.

— Чотири місяці лежала в лікарні. Була в глибокій депресії. Потім три роки наполегливо займалася на тренажерах і сподівалася на одужання. Але дива не сталося. Думала, все закінчилося для мене. Але навіть в інвалідному візку життя триває, — розповідала Надія.

2006 року вона поїхала до табору активної реабілітації в Криму. Інструктором там працював Іван Сівак із міста Нетішин Хмельницької області. Після травми хребта він теж не ставав на ноги. Сподобалися одне одному. Іван до того часу рік займався танцями на візках. Виступав у категорії "комбі" — зі здоровою партнеркою. За рік Надія переїхала жити до нього. Тренувалися разом.

Поховали Надію Сівак у Нетішині. Без матері залишилася донька 7-річна Дарина.

Коротко

17 жовтня попрощалися із 54-річним Ярославом Якубівим, головою села Добровляни Тисменицького району на Івано-Франківщині. Помер від інфаркту.

— Скаржився на болі в серці й раніше, — розповідають знайомі. — Стало погано ввечері 14 жовтня на Покрову. Наступного дня сусід повіз на станцію швидкої допомоги. Але там сказали, що запізно. Не змогли запустити серце.

Ярослава Якубіва двічі обирали сільським головою. Багато допомагав церкві. Нещодавно там установили новий дзвін. Він уперше задзвонив на день похорону Ярослава Васильовича.

34-річний Юрас Пожела, міністр охорони здоров'я Литви, помер у лікарні 16 жовтня.

— Юраса госпіталізували 17 серпня. Мав гострий панкреатит — запалення підшлункової залози. Медики казали, його стан важкий, — говорить Альгірдас Сісас, заступник голови Соціал-демократичної партії Литви. Пожела був членом цієї партії. — На виборах 9 жовтня він пройшов до парламенту.

У політика залишилася дружина і 2-річний син.

99 років прожила французька прима-балерина Іветт Шовіре. Померла 19 жовтня. До балетної школи при ­Гранд-опера в Парижі вступила 10-річною. Провідною солісткою театру Шовіре стала 1941 року. Танцювала на кращих сценах Лондона й Мілана. Багато разів приїжджала з гастролями в СРСР. 1972-го завершила кар'єру балерини. Була одружена з росіянином Костянтином Непокойчицьким, театральним художником-декоратором.

Зараз ви читаєте новину «У Надії Сівак обірвався тромб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути