середа, 26 грудня 2012 00:00

У Лондоні зліпили сніговика заввишки 3,4 метри

Автор: фото з сайта www.copypast.ru
 

3,4 м заввишки сніговик, якого зліпили у Лондоні.

— Його ліпили 4 години шестеро людей. Ліплення сніговика — це  чарівний процес, що об'єднує людей різного віку і змушує дорослих повернутися на мить у дитинство. Не планували побити рекорд. Хотіли зліпити скульптуру, яка прикрашала б нашу вулицю, — говорить Майкл Гурвед. — Нам пощастило, що снігу нападало багато. Він був мокрий та легко ліпився.

Витратили півтонни снігу.

— Після того, як сніговик був готовий, ми полили його водою. Думали, коли він замерзне і вкриється льодом, то здаватиметься блискучіший. Сніговик за ніч перетворився на льодову скульптуру.

На голову сніговику одягли червоне відро. Замість мітли у руки вставили чорну парасолю. Очі й ґудзики зробили з пробок з-під вина. За чотири дні скульптура почала хилитися.

— За європейськими переказами, святий Франциск Ассизький, борючись із демонами, почав ліпити сніговиків і називати їх своїми дружиною та дітьми. Звідти й пішла традиція ліпити перед Різдвом скульптури зі снігу. Кожен хоча б раз у житті ліпив снігову бабу. Колись зими у Британії були холодніші. Зліплений у грудні сніговик міг простояти до квітня.

Найвищий у світі сніговик зліпили в Японії 2000 року. Його висота була 30 м. Рекорд не могли побити 10 років. Позаторік у Штатах з 6 тис. т снігу зробили 37-метрову скульптуру.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні зліпили сніговика заввишки 3,4 метри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути