вівторок, 25 жовтня 2016 05:20

"Сиділи в бліндажі. Під час обстрілу вперше поцілувалися"

"Сиділи в бліндажі. Під час обстрілу  вперше поцілувалися"

— З Анатолієм познайомилися в батальйоні 26 жовтня 2014 року. Він сподобався мені з першого погляду — високий, красивий. Але зустрічатися стали не одразу, — каже медик-волонтер 25-річна Олена Швидка.

22 вересня у Лук'янівському СІЗО Києва вона взяла шлюб із 33-річним Анатолієм Пламадялою, бійцем розформованого батальйону МВС "Торнадо".

— Хоч стримували себе, почуття приховати не могли, — говорить Олена. — В один із вечорів у зоні бойових дій сиділи в бліндажі. Не було води й світла. Під час обстрілу вперше поцілувалися. Пропозицію Анатолій зробив у квітні торік. Ми тоді повернулися в Станицю Луганську. За місяць планували подати заяву до загсу.

У червні 2015-го Анатолія затримали. Його та інших бійців "Торнадо" підозрюють у викраденні людей у зоні АТО й тортурах. Затримані всі звинувачення відкидають.

— Справа розвалюється, але хлопців продовжують тримати у СІЗО. Всі серйозні звинувачення з них зняли, але постійно вигадують щось нове. Скільки триватиме розгляд цієї справи, невідомо. За час утримання чоловіка в СІЗО нам жодного разу не дозволили побачення. Раніше просили підтвердити, що ми з ним перебуваємо у цивільному шлюбі. Згодом дізналася, що цього вимагати не мають права. Побачення можуть отримати всі, хто цього забажає. Бачилася з коханим лише на судових засіданнях, бо проходжу у цій справі як свідок, — розповідає Олена.

Молодята повінчалися в церкві на території СІЗО. Наречена вдягнула синю сукню, її коханий — чорну вишиванку.

— Подати заяву було непросто, — розповідає Олена. — Спочатку мали отримати дозвіл на одруження від судді й начальника СІЗО. Потім одну частину бланка заповнив Анатолій, другу — я. Зітхнула полегшено, коли нарешті здала всі документи у загс. На весіллі були тільки вдвох. Нікого з родичів і друзів не запрошували, бо перепустку на територію СІЗО отримати важко. Після одруження побути з чоловіком не дозволили. Поговорили кілька хвилин і розійшлися.

На весілля прийшла з гіпсом

23 серпня Олена Швидка потрапила у ДТП. На весілля прийшла з гіпсом на лівій руці.

— Я з іншими добровольцями батальйону "Торнадо" поверталася з Маріуполя, куди їздили на сороковини до побратима. У місті Золотоноша на Черкащині наш мікроавтобус зіткнувся з вантажівкою. Отримала переломи обох рук. Кожна зламана у трьох місцях. На лівій — перелом обох кісток і мізинця. На правій — закритий перелом. Зачепили ліктьові нерви. В обидві руки вставили пластини. Пальці не працюють, руки в кистях не згинаються. Сьогодні лягла у військовий госпіталь. Хочу врятувати руки. Вже витратила купу грошей. Кошти потрібні ще, а їх у мене немає.

Допомогти Олені можна, перерахувавши гроші на картку Приватбанку 5168 7573 0017 5744 (Швидка Олена Олександрівна).

Зараз ви читаєте новину «"Сиділи в бліндажі. Під час обстрілу вперше поцілувалися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути