пʼятниця, 06 травня 2011 01:15

Принц Вільям підписав шлюбний контракт

28-річний принц Вільям та на рік старша Кетрін Міддлтон минулої п'ятниці стали чоловіком і дружиною. По всій Британії день оголосили вихідним. Вінчання відбулося у Вестмінстерському абатстві Лондона.

Дружкою нареченої була її сестра Піпа, а свідком Вільяма — його молодший брат принц Гаррі, 26 років. Принц одягнув червоний мундир полковника ірландської гвардії. Кейт з'явилася перед вівтарем у шовковій весільній сукні кольору слонової кістки із вишитим діамантами поясом і довгими мереживними рукавами. Плаття оздобили символами Сполученого Королівства — трояндами, будяками, нарцисами та листям конюшини. Поверх сукні був білий кардиган з ангорської вовни. На голові нареченої біліла легка фата з французького мережива й шовку та виблискувала тіара. Її для вінчання дала королева Єлизавета II.

Після завершення церемонії весільний кортеж із п'яти карет попрямував до Букінгемського палацу, на балконі якого подружжя скріпило свій шлюб поцілунком. Єлизавета II нарекла Кетрін титулом Її Королівська Високість герцогиня Кембриджська. Принц Вільям став герцогом.

— До весілля Кейт і Вільям склали шлюбний контракт, — кажуть наближені до королівського двору. — Якщо подружжя розлучиться, діти залишаться з батьком, бо вони є його спадкоємцями. Кейт позбавлять титулу герцогині. Якщо Вільям стане королем, титул Міддлтон не зміниться. Через своє походження вона ніколи не стане королевою.

До 1987-го її батьки працювали пілотом і стюардесою. Потім заснували компанію посилкової торгівлі, що зробила їх мільйонерами. 2001-го Кейт вступила в шотландський університет Сент-Ендрюс, де познайомилася з Вільямом.

Серед британців наречена заробила прізвисько "Вейті-Кейті", від слова "wait" — чекати. Бо вісім років чекала офіційної пропозиції руки й серця від принца.

Це сталося торік у жовтні під час поїздки Кенією. За місяць пара оголосила про заручини. Вільям підніс Кейт обручку з 14 діамантами. Її свого часу принц Чарльз, батько Вільяма, дарував принцесі Діані, його матері.

Коли й де Вільям із Кейт проведуть медовий місяць, не розголошують. Принц узяв два тижні відпустки в Королівській армії, де служить.

На бенкет купили 20 тисяч тарілок

На весіллі було 1900 гостей. Зокрема 100 — із боку нареченої. З боку принца — переважно дипломати, політики, військові. Вільям запросив чотирьох дівчат, з якими зустрічався, Кейт — двох своїх колишніх хлопців. Також запрошення розіслали 100 британцям, вибраним випадково.

Разом із запрошенням гостям надсилали правила поведінки на весільній церемонії — на 22 сторінках. Найголовніші з них: не приходити п'яним, не користуватися мобільним телефоном, не набридати монаршим особам розмовами.

Чоловіки були у смокінгах, жінки — в сукнях і капелюшках.

Для шампанського закупили 2500 фужерів, для страв — понад 20 тисяч тарілок.

Меню для урочистого обіду оформляв швейцарський шеф-кухар Антон Мозіманн. Із раціону виключили вершки та вершкове масло.

Зате приготували два торти. Один — улюблений шоколадний Вільяма — за старовинним рецептом, що тримають у секреті. Другий — фруктовий, за рецептом нареченої.

 

Зараз ви читаєте новину «Принц Вільям підписав шлюбний контракт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути