четвер, 30 червня 2016 05:20

Олексій Дайнеко перед смертю покинув дружину
3

Російський актор Олексій Дайнеко помер через тромбо­емболію легеневої артерії
Фото: ФОТО З САЙТА www.trsute.ru
Джон Еш
Андріана ­Демчук

Російського актора 46-річного Олексія Дайнеко поховали 18 червня на Троєкуровському кладовищі Москви.

— До Олексія двічі приїжджала "швидка". Першого разу не вияснили, від чого йому погано, — розказують знайомі артиста. — Він ще дружині подзвонив. Сказав, що помирає. Але вона не сприйняла ці слова серйозно. Такі дзвінки були часті. Тієї ночі лікарі приїхали ще раз. Та запізно. Помер через тромбоемболію легеневої артерії. 1 червня Олексій зламав ногу. На місці перелому утворився тромб. Коли відірвався, перекрив легеневу артерію.

За кілька тижнів до смерті Олексій Дайнеко пішов від дружини Олени Логацької.

"Зламав ногу, розійшовся з Оленою. Хочу почати нове життя", — написав актор у "Фейсбуку".

Олексій Дайнеко знявся у серіалах "Бальзаківський вік або всі чоловіки сво…", "Далекобійники-3", "Адвокат". В актора залишилася донька 12-місячна ­Еммануель-Вікторія.

Тетяна САРАХАН

Коротко

22 червня від серцевого нападу помер колишній президент Генасамблеї ООН Джон Еш, 61 рік. Був послом в ООН від Антигуа й Барбуди. З 2013 по 2014-й очолював Генеральну асамблею ООН. У жовтні 2015-го Еша заарештували у США. Звинувачували в отриманні $1,3 млн хабара від китайських бізнесменів в обмін на просування їхніх інтересів. Отримані кошти витрачав на відпочинок та обладнання баскетбольного майданчика у власному будинку. Позаторік у Гонконзі витратив $59 тис. на костюми, купив два годинники "Ролекс" за $54 тис. і придбав членство у заміському клубі південної Кароліни за $69 тис. Незадовго до смерті Еш почав переговори про угоду зі слідством.

У військовому шпиталі міста Дніпро (колишній Дніпропетровськ. — ГПУ) 20 червня на операції помер гранатометник 58-ї бригади Андрій Супруненко, 29 років. Під час обстрілу поблизу Верхньотроїцького Донецької області його поранило.

Андрій Супруненко народився в селі Перелюб Корюківського району на Чернігівщині. Мобілізували в квітні 2014-го. За два роки пішов служити за контрактом.

У нього залишилися дружина та двоє дітей.

Учасника АТО 44-річного Михайла Балегу знайшли повішеним у селі Букове Виноградівського району на Закарпатті. Нещодавно він повернувся із зони бойових дій, оформлював документи на отримання пільг. У нього залишилися дружина та 15-річний син.

Три тижні вінницькі лікарі боролися за життя 17-річної Андріани ­Демчук. 30 травня на пішохідному переході її збив мотоцикл. Дівчина поверталася з концерту Сергія Притули. З переломами черепа та ребер її госпіталізували до реанімації. Мала пошкоджені легені та забої грудної клітки й серця. 19 червня померла.

102 роки прожив Герман Шайперс. Це останній католицький священик, який був у нацистському концтаборі Дахау. Не стало Шайперса 2 червня у німецькому місті Охтрупі.

Його заарештували нацисти в жовтні 1940-го за служіння мес і сповідання насильно вивезених до Німеччини польських робітників.

За п'ять місяців після арешту потрапив до табору Дахау неподалік Мюнхена.

"Харчувався рідкою баландою. Працював важко, — писав Герман у спогадах "Балансуючи над прірвою". — Якщо хтось не справлявся, його били, підвішували за руки й обливали крижаною водою. Багато вмирали. Мене мало не відправили в газову камеру. Врятувала сестра Анна. Переконала нацистське начальство в Берліні, що страта священика спричинить обурення серед католиків".

У квітні 1945 року Германові вдалося втекти.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Дайнеко перед смертю покинув дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути