пʼятниця, 10 червня 2016 00:35

Олег Сенцов написав чотири сценарії до фільмів

Ув'язнений у Росії український режисер 39-річний Олег Сенцов написав у тюрмі чотири сценарії до нових фільмів. Він перебуває в російському місті Якутську — столиці Республіки Саха.

— Олег сподівається на екстрадицію і швидке повернення в Україну. Вже написав чотири сценарії. Але нині нічого не пише, — говорить Наталія Кочнєва, сестра Сенцова. — Каже, що в камері холодно, але терпіти можна. Із сусідами ладнає, отримує листи. На відміну від інших політичних в'язнів, Олега не пресують. Він жодного разу не був у карцері.

У серпні 2015-го суд російського Ростова дав Олегові Сенцову 20 років тюрми. Російські слідчі звинуватили його в підготовці теракту в Криму. Разом із Сенцовим за тероризм засудили 26-річного Олександра Кольченка з Сімферополя. Він отримав 10 років тюрми. Верховний суд Росії відмовився переглядати скаргу адвокатів українців на це рішення.

Зараз ви читаєте новину «Олег Сенцов написав чотири сценарії до фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути