вівторок, 01 березня 2016 06:10

На знімку замість легень були дві білі плями

Автор: ФОТО З САЙТА www.fakty.ua
  ­Лучанка Лариса Козярчук 20 років працювала лікарем
­Лучанка Лариса Козярчук 20 років працювала лікарем

У Луцьку від пневмонії померла заві­дувач лабораторії міської клінічної лікарні й терапевт Волинської духовної семінарії Лариса Козярчук. За два тижні їй мало виповнитися 45 років.

— У січні Лариса сказала, що погано почувається, — розповідає сестра покійної Наталія Ткачук, 42 роки. — У неї почався кашель і піднялася температура. На лікарняний не пішла. Ковтала противірусні препарати й ходила на роботу. Вдягала маску і приймала хворих. ­Казала: "Як би себе не почувала, маю допомагати людям". Просила її зробити рентген, але вона відповідала: "Це ще нікого не вилікувало". Потім почала пити антибіотики. Коли дзвонила, казала, що їй стало краще. У понеділок вранці пішла на роботу. За кілька годин їй знову стало зле. Пішла на рентген. На знімку замість легень були дві білі плями з тоненькими чорними ниточками. Її зразу ж забрали в реанімацію, а наступного дня підключили до апарата штучної вентиляції легень. Сестра попросила їй не дзвонити. Через півтора дня її не стало.

Ларису Козярчук поховали в селі Підгайці біля Луцька поряд із батьками. Перед тим її відспівували у луцькому соборі Всіх Святих. З церкви труну на плечах виносили священики.

— Лариса відчувала свою смерть, — розповідає подруга покійної Марія Мазурак. — Коли востаннє розмовляли телефоном, мало не посварилися. Вона почала розповідати, яким має бути її похорон. Перерахувала страви, які мають бути на столі, і попросила, щоб її ховали в білій сукні як наречену.

Чоловіка і дітей не мала. У Луцьку жила на зйомній квартирі.

Зараз ви читаєте новину «На знімку замість легень були дві білі плями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути