пʼятниця, 01 січня 2016 05:00

На столі мають бути риба і біле вино

Новий рік можна зустрічати як удома з ріднею, так і з компанією на дачі чи туристичній базі. Поталанить тим, хто буде в цей час у горах. Якщо зібралися за кордон, то доїхати чи долетіти до місця призначення треба 30 грудня. Добре вестиметься тим, хто перед святами подасться в Польщу, Угорщину, Канаду.

Одяг

Одягайте те, що вам пасує і в чому комфортно рухатися. Відмовтеся від відвертих нарядів і підборів. У гості чи ресторан можна одягнути щось хутряне. Пасуватиме національне вбрання. Макіяж має бути легкий. Із прикрас підійдуть дерев'яні сережки й намисто.

Інтер'єр

Не прикрашайте оселю і ялинку золотими та червоними іграшками й гірляндами. Замість яскравих куль повісьте фрукти, цукерки. Віддайте перевагу бордовому і світло-жовтому, білому та сріблястому кольорам, усім відтінкам коричневого і зеленого. Уникайте яскравого світла. Запаліть свічки. Добре, якщо горітиме камін.

Стіл

Води на столі має бути вдосталь. Це — символ плодючості. Варіть компоти, морси і чаї на травах. Відмовтеся від штучних підсолоджувачів і барвників. Обмежте споживання горілки та коньяку. На столі мають бути риба й біле вино, багато випічки. Замість магазинного батона спечіть домашній хліб, а торт замініть пиріжками й булочками. Поставте горіхи та сухофрукти. М'ясо краще запекти в духовці, а не смажити на сковороді. Свинина і яловичина мають поступитися місцем курячому й качиному м'ясу. Не створюйте багатокомпонентних страв, щоб не зруйнувати смак. Добре мати салати з кукурудзою. В олів'є замість ковбаси кладіть відварену курячу грудинку. Уникайте консервантів. Зробіть домашній майонез. Замість картоплі на гарнір зваріть крупу — за смаком. Обмежте споживання екзотичних страв.

Подарунки

Купуйте дерев'яний посуд, срібні ложки, книжки, обереги з каменю і дерева. Також — гаманці, скриньки для коштовностей, сумочки й мішечки для прикрас. Бажано не дарувати комп'ютери, планшети, телефони — вони швидко ламатимуться. Далеким родичам надішліть листівки.

Зараз ви читаєте новину «На столі мають бути риба і біле вино». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути