пʼятниця, 29 липня 2011 00:30

"Місяць дзвенів три години"

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

Кандидат хімічних наук 65-річний Анатолій Висота з Обухівського району Київщини багато років вивчає вплив Місяця на Землю і людей.

— Британці Крістофер Найт і Алан Батлер у своїй книжці "Містерія Місяця" стверджують, що Місяць є штучним, а не природним небесним тілом, — каже Анатолій Михайлович. — Він існує не лише для того, щоб освітлювати Землю вночі. Головне його призначення — бути регулятором життя на нашій планеті.

Про це свідчать такі феномени, які ніхто пояснити не може. Наприклад, затемнення Сонця. Воно відбувається через те, що візуально диски Місяця і Сонця однакові. Насправді Сонце у 400 разів більше. Але так само воно в 400 разів далі від Землі, ніж Місяць.

Наскільки структура Місяця відрізняється від земної?

— Його поверхня складається із гірських порід, схожих на земні, але густина становить лише 60 відсотків від середньої густини Землі. Його маса аж у 81 раз менша від маси нашої планети.

Американські астронавти 1970 року ніяк не могли приземлитися на Місяці. Їхній апарат "стрибав" по орбіті над поверхнею. У критичній ситуації через неполадку вони скинули третій ступінь ракети "Сатурн-5" вагою 15 тонн. Очікували на вибух, але Місяць "спружинив", поверхня заколивалася так, ніби під нею була потужна гідравлічна ресорна система. А найголовніше, Місяць дзвенів, наче дзвін, аж три години! Нічого схожого не відбувається, коли на Землю падають метеорити. Наш супутник має пустотілу щільникову структуру і мале немасивне ядро.

То хто ж створив Місяць?

— Є кілька гіпотез. Перша — його створив Бог, тобто він створений природним чином. Друга — Місяць створила розвинутіша цивілізація, яка проникла на 4,6 мільярда років назад у своє минуле, щоби прискорити власний розвиток.

Як Місяць впливає на Землю?

— Він виконує роль стабілізатора нахилу земної осі до орбіти навколо Сонця. Завдяки такому нахилу 63 градуси на нашій планеті змінюються пори року. Підтримується комфортна температура для всього живого. Якби не Місяць, на полюсах Землі температура була би мінус 100, а на екваторі — плюс 50–80. Тобто в одному місці вода замерзла б, а в іншому — випарувалася. Життя було б неможливе.

Місяць впливає і на воду, яка є в людському організмі. Жіноча вагітність триває 266 днів — це дев'ять синодичних місячних циклів. Цього ніхто пояснити не може. Таке враження, що людське життя спочатку зародилося на Місяці, а потім було перенесене на Землю. Жіночі цикли називають місячними. Вони тривають у середньому 27,3 доби — період обертання Місяця навколо Землі.

А як він впливає на урожай?

— Завжди дощу чекали на молодик. Ще моя бабуся казала: коли місяць наростає, бажано садити городину і злаки, вони добре проростають. А коли убуває, треба викопувати картоплю та закладати її у погріб на зберігання. Збирати яблука для споживання варто у повний місяць, а закладати їх та інші фрукти варто на молодик, тоді вони менше гниють.

Чому, коли повня, люди почуваються зле?

— Приливна енергія Місяця спричинює магнітні бурі, наслідком чого є, наприклад, безконтрольна агресивність. У цей час загострюється лунатизм — спляча людина може ходити по дахах. Також багатьом сняться віщі сни. Здійснюються сильні бажання. Найбільше повний Місяць впливає на поведінку жінок. Вони стають сварливими, у них загострюється інтуїція. Не варто сперечатися з начальством і держслужбовцями. Це вдалий період для рекламних акцій, презентацій, виступів, розпродажу, впровадження нових технологій, роботи з комп'ютером і розумової діяльності. Успішно пройдуть конференції та зустрічі. Можна вирішувати майнові й земельні питання.

Молодик лікує зубний біль

— Моя бабуся постійно лікувалася місяцем, — каже столичний біоенергетик Мирослав Олійник, 46 років. — Вона говорила з ним. Молодика називала красунчиком, повню — товстунчиком. На повний місяць зашторювала всі вікна в хаті. Вірила, що він погано впливає на сон, виснажує людину, витягує з неї сили. Через це повню ще кликала вампіром.

На молодий місяць радить лікувати зубний біль.

— Молодику бабуся кланялася тричі до землі. Якщо боліла голова, то лягала на правий бік біля вікна, щоб молодик світив, але не на голову, а на тіло. Не можна, щоб освітлював голову або відбивався у дзеркалі, бо станеш сновидою. Не можна дивитися на молодик, лежачи на лівому боці, бо хворітимеш цілий місяць. Щоб зуби не боліли, треба щось пожувати, дивлячись на світило і проказати: "Місяць яснесенький, братик добресенький. Хай мені зубки не болять, а тебе вовки не з'їдять". Не можна пальцем указувати на місяць, бо усохне. А якщо і вказувати, то після цього палець треба тричі покусати.

Багато уваги баба приділяла зіркам. Вважала їх душами померлих людей, які робили на землі добро. Падаючі називала нехрещеними дітьми.

 

Зараз ви читаєте новину «"Місяць дзвенів три години"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути