понеділок, 23 січня 2006 10:59

Кравчуку подарували ікону й шаблю

У вівторок народному депутатові Леонідові Кравчуку виповнилося 72. Однопартійці з СДПУ(о) привітали іменинника букетом троянд. 47-річний Ігор Шурма знайомий з Кравчуком вісім років, але особисто його не вітав.

— У нас це не заведено. Щоразу просто даруємо бордові троянди, — повідомив він. — Леонід Макарович був у піднесеному настрої. У нього завжди настрій державного мужа.

Офіційно день народження Кравчука відзначали в офісі форуму "Об"єднаємо Україну!", на вулиці Грушевського, 10.

— Чисто фуршетний варіант: цукерки, вино, коньяк, кава, чай, — розповів Шурма. — Це коли йому було 70, люди йшли потоком: одні заходили, інші виходили.

— А вчора Литвин, удвох із Мартинюком, приходив. Подарували букет троянд і красиву книгу. "Київ з пташиного польоту", по-моєму, називається, — розповіла прес-секретарка Кравчука Оксана Сібірцева. — Ще Григорій Суркіс гарний подарунок приніс, — почала вона й затнулася. — Але... він був запакований... не знаю точно, що там було.

Мене садили на подушку, брали її за кінці
й підкидали вгору

За її словами, Дмитро Гордон, 38 років, приніс Кравчукові подарунок у пакеті з власним зображенням, а заступник голови СДПУ(о) Юрій Загородній, 46 років, подарував ікону XIX століття з ликом Христа. Депутат Тамара Прошкуратова, 47 років, презентувала вишиваний рушник. А колишній урядовець Валентина Довженко, 58 років, привела дітей, які щедрували, і вручила Кравчукові шаблю.

Леонід Макарович у телефонному інтерв"ю зізнався "ГПУ", що найкращий подарунок отримав давно — ще в дитинстві. Тоді батьки купили йому ковзани.

Ризикнули б зараз на них стати?

— Ні-ні! — рішуче заперечив він. — Це вже хай Юлія Володимирівна катається.

А які іменини запам"ятали найбільше?

— У вісім років. Святкували не 10 січня, а на Старий Новий рік. У мами були здоровенні подушки — розміром з людину. Мене садили на таку подушку, батько з братом брали її за кінці й підкидали вгору стільки, скільки виповнилося років.

Цього разу прийшли син з дружиною, онуки, дружина онука. Хто краватку подарував, хто — сувенір із натяком, хто — козерога, бо я ж Козеріг! — розповів він.

На столі були шашлик, риба, вареники з сиром — улюблені страви Кравчука.

Любите свій день народження?

— Нє-а, — він кілька секунд помовчав. — Свята втомлюють. Збирається багато людей. Не всі говорять правдиво. Я починаю нудитися.

Про привітання політиків, крім однопартійців, говорив неохоче.

— Президент привітав, прем"єр — письмово... Та багато хто... помічник казав, що там конвертів — сотні. Юлія Володимирівна привітала — листівкою.

А що написала?

— А я не читаю жіночих освідчень, — засміявся Кравчук. — Леонід Данилович теж привітав. Усіх не пам"ятаю... багато їх було, — сухо промовив він, попрощався і поклав слухавку.

Зараз ви читаєте новину «Кравчуку подарували ікону й шаблю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути