вівторок, 10 квітня 2012 00:00

Герман розцілувала семеро ВІЛ-інфікованих

Автор: фото: Сергій Старостенко
  Голова Нацбанку Сергій Арбузов і телеведуча Оксана Соколова (посередині) вручають львів’янці Роксолані Дзьобі-Балян бронзову статуетку лауреата премії ”Гордість країни” на сцені Нацопери. 2000 року вона потрапила під поїзд та залишилася без ніг. За цей час встигла народити двох дітей і здобути ”золото” на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука
Голова Нацбанку Сергій Арбузов і телеведуча Оксана Соколова (посередині) вручають львів’янці Роксолані Дзьобі-Балян бронзову статуетку лауреата премії ”Гордість країни” на сцені Нацопери. 2000 року вона потрапила під поїзд та залишилася без ніг. За цей час встигла народити двох дітей і здобути ”золото” на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука

5 квітня о 17.30 четверо чоловіків розстилають червону доріжку до Нацопери. За 1,5 год. тут вручатимуть премію "Гордість країни".

— Подивимося на зірок і назад у гуртожиток поїдемо, — каже подрузі студентка 19-річна Соломія Кокот. Вони стоять із фотоапаратами вздовж червоної доріжки. — Торік теж сюди приходили. Тоді встигла сфотографувати Віталія Кличка, він мені навіть підморгнув.

Соломію штовхає у спину охоронець. Звільняє прохід для чемпіону світу з боксу 40-річного Віталія Кличка. Він заходить збоку, минаючи червону доріжку. Вітається з народним депутатом Арсенієм Яценюком, 37 років. Тихо говорить щось на вухо, обоє починають голосно сміятися.

— Останній героїчний учинок зробив торік, — згадує Арсеній Петрович. — Тоді вперше за 10 років заплатив штраф за порушення правил дорожнього руху. Даїшники хотіли мене відпустити, та я наполіг: депутатська недоторканність не повинна поширюватися на адмінпорушення. Тепер колегам раджу: або не порушуйте, або не користуйтеся своїм мандатом.

— Хлопці, до входу! Зараз під'їде шеф, — каже в рацію охоронець у чорному костюмі. За хвилину до Опери під'їжджає чорний джип. Із нього виходить мільярдер 51-річний Віктор Пінчук. Проект "Гордість країни" спонсорує його фонд.

— Наш сын Роман (від Олени Пінчук. — "ГПУ") учится в университете в Вашингтоне, — каже Віктор. — Сьогодні мав здавати екзамен. Через премію, попросив професора перенести дату іспиту. Скоро має під'їхати до Опери.

Підходить до Арсенія Яценюка. Тисне йому руку.

— Вы красиво выглядите, — каже до 41-річної Терезії, дружини Яценюка. Торкається жовто-синьої квітки на комірі її піджака. — Вона вам пасує.

Глядачів просять займати місця в залі. Однією з останніх у фойє заходить співачка Наталія Валевська, 30 років.

— Торік їхали з чоловіком у машині й побачили, як просто на асфальт упав хлопець, — згадує свій подвиг співачка. — Молодик бився в конвульсіях, а перехожі його оминали. Володя зупинив машину. У хлопця був напад епілепсії. Володя тримав його за язик, щоб не подавився, а я викликала "швидку".

Екс-президент 73-річний Леонід Кучма в залі тричі цілується з міністром охорони здоров'я Раїсою Богатирьовою. Із дружиною Людмилою, 71 рік, сідає в шостому ряду. Поряд сидить його зять Віктор Пінчук. Біля себе тримає місце для сина Романа. До кінця вечора хлопець так і не з'являється.

Ведучі Оксана Марченко й Олександр Богуцький на сцену запрошують радницю президента Ганну Герман, 52 роки. Вона вручає бронзову статуетку Світлані та Сергію Ісаєвим із села Червоне на Донеччині. За останні чотири роки вони всиновили семеро ВІЛ-інфікованих дітей. Ганна Миколаївна по черзі цілує кожну дитину.

— Я б заради піару на таке не пішла, — каже жінка в короткій синій сукні. Вона сидить у ложі першого ярусу. — Це ж можна запросто заразитися.

— Ти шо здуріла? Через поцілунки СНІД не передається, — відказує їй подруга.

Два чоловіки виносить на сцену 28-річну Роксолану Дзьобу-Балян в інвалідному візку. 12 років тому вона потрапила під поїзд і залишилася без ніг. За цей час встигла народити двох доньок і здобути золото на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука.

— В 11-му класі я поспішала на електричку, — розповідає Роксолана після церемонії. На ногах у жінки протези. — Щоб швидше дістатися до зупинки, побігла навпростець, через колію. Пам'ятаю лише яскраве світло від поїзда і гучний гудок. Отямилася в реанімації. Мені ампутували обидві ноги і зробили шість операцій.

Після трагедії знайомі казали моїм батькам: "Роксолана не витримає. Вона покінчить із собою". Таких думок у мене ніколи не виникало. Знала: якщо вижила після такої страшної трагедії, мушу жити далі. Стрільбою з лука почала займатися через кілька років після трагедії. Участь у змаганнях брала навіть на шостому місяці вагітності. Тоді ледь втримувала у руках 17-кілограмовий лук.

Віталій Нечаєв знає напам'ять "Кобзар"

Звання вундеркінда отримав 7-річний Віталій Нечаєв. Хлопець знає напам'ять "Кобзар" Тараса Шевченка. Тепер пише підручник з історії України.

Лікарем року став 46-річний Борис Тадуров. Він робить операції з пересадки серця в Київському центрі серця.

У номінації "Сила духу" переміг буковинець Ілля Паскарюк, 15 років. Через вибух петарди він втратив кисть правої руки. Торік виграв чемпіонат України із самбо серед юніорів.

 

Зараз ви читаєте новину «Герман розцілувала семеро ВІЛ-інфікованих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути