пʼятниця, 04 травня 2012 05:15

Фату і сукню купуйте в середу

Столичний біоенергетик Іванна Савіна, 39 років, працює в одній зі шлюбних агенцій. Вона перевіряє пари перед одруженням на сумісність, дає поради щодо вибору дня і місяця весілля.

— Цьогоріч більшість пар переносять весілля, — каже Іванна Миколаївна. — Бояться брати шлюб у високосному році. Це хороша відмазка для хлопців, які не хочуть одружуватися. Щоб шлюб не розпався, ідучи під вінець, промовте: "Вінчаю вінцем, а не високосним кінцем". Ці слова повинні сказати наречений і наречена.

В офісі шлюбного агентства на вул. Пушкінській має власний кабінет. На стінах фотографії з весілля її клієнтів.

— Купувати сукню і фату намагайтеся в середу, а туфлі в п'ятницю. Виходьте спиною із квартири. Перед виходом із дому в магазин читайте наговір: "Ангеле мій, вінець золотий, покрий чистою фатою не на місяць, не на рік, а скільки раба Божа (ім'я) проживе. Амінь".

Отриману здачу з покупки фати, туфель і сукні не витрачайте зо три місяці. Сховайте ці гроші так, щоб їх не брала в руки чужа людина.

У день одруження прошу батьків наречених годувати їх заговореним млинцем. Коли мами його готують, то промовляють: "Матір Божа, усім матерям Мати, не дай людям взяти в раби (ім'я) щастя і долю. Во ім'я Отця, і Сина, яви Свою волю. Амінь". Бо у храмі під час вінчання молодят можуть зглазити. Нареченим у невидимих місцях до одягу приколюють булавки. Наречена не повинна нікому давати міряти своє вбрання та обручки, щоб шлюб був вдалий.

Не залишайте в церкві вінчальні рушник і свічки. Вони мають велику силу в лікуванні хвороб. Їх запалюють в оселі, коли нездужає хтось із подружжя або їхні діти.

Головне правильно обрати місяць для шлюбу. Колись на Русі вірили, що вийти заміж у січні — рано овдовіти, у лютому — жити з чоловіком у мирі та злагоді, у березні — жити на чужій стороні, у квітні — щастя буде непостійним. Хто побереться у травні — чоловік зрадить, у червні — медовий місяць триватиме все життя. У липні — шлюб залишить погані спогади, у серпні — чоловік буде коханим і другом, у вересні — життя буде тихим і спокійним, у жовтні — важким, а в листопаді та грудні — багатим.

Зараз ви читаєте новину «Фату і сукню купуйте в середу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути