пʼятниця, 27 травня 2016 06:25

"Брат поїхав на заробітки. Востаннє телефонував сім років тому"

Автор: ДМИТРО СКАЖЕНИК
 

"Маю доньку Ольгу, їй 30 років, — пише 56-річна Іванна Миколаївна з Вінниччини. — Вона вийшла заміж. Прожила у шлюбі вісім років. Мали хату, машину, власний бізнес. Жили добре, доки зять не завів на 10 років молодшу коханку. Бог не дав Олі і Славіку дітей. Де вони тільки не їздили. Планували восени робити ЕКО (штучне запліднення — ГПУ) в Харкові. Тепер життя розсипалося, як піщаний замок".

Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник. Кладе долоню на весільне фото Ольги і Ярослава, зроблене восени 2008 року.

— Ярослав боїться втратити дружину, тому вибачатиметься і намагатиметься зберегти сім'ю. Але вірити йому не варто. Роман із коханкою продовжуватиме за спиною у дружини. Подружжя розлучиться, але Ольга довго сама не буде. Зустріне чоловіка, від якого народить двох дітей.

"Допоможіть розшукати брата Ігоря, який 23 лютого 2005 року поїхав на заробітки в Норвегію, — розповідає у листі вінничанка Людмила. — Востаннє телефонував додому сім років тому — 19 квітня 2009-го. Після цього зв'язок пропав".

Біоенергетик дістає з конверту паспортне фото Ігоря. Він синьоокий, чорнявий, має густі брови, одягнутий у чорну сорочку.

— Брат живий. Змінив місце проживання. Був замішаний у якомусь скандалі, тому на кілька років заліг на дно. Марно шукати його в соцмережах. Має документи на чуже ім'я. Щоб дав про себе знати, замовте сорокоуст і ставте свічки за здоров'я у трьох храмах. Як його знайти, може підказати товариш дитинства. Він недавно виходив на зв'язок із ним.

"Я розміняла сьомий десяток і залишилася сама, — пише Галина Василівна зі Львова. — Маю багато проблем зі здоров'ям, але хочу знати, як складеться моя доля".

— Не поспішайте переписувати квартиру на родичів. Бо доведеться доживати в будинку для людей похилого віку. Не зволікайте з лікуванням. Якщо будете виконувати вказівки лікарів, розміняєте ще не один десяток.

"Живемо з чоловіком 47 років, — пише 67-річна Христина Миколаївна з Київщини. — Життя й раніше було нелегке, а зараз стало неможливим. Часто буває агресивний і свариться без причини. Не розумію — це причина в його характері чи хтось так нашій сім'ї "допомагає"? Хвилює мене доля сина. Йому 41 рік. Розлучений, має сина. Чи зустріне він свою долю?"

Надсилає фото із сином, онуком і чоловіком. Учотирьох стоять біля прикрашеної ­ялинки. Знімок зроблений у грудні 2009-го.

— Із чоловіком сваритеся через безгрошів'я. Він став нервовий, бо має проблеми зі шлунком. Улітку вам обом знадобиться відпочинок на морі, аби не повторилося запалення, що мали цієї зими. У сина буде цивільна дружина, потім удруге побереться. Невістка буде майже вдвічі молодшою за нього. Але не переймайтеся цим. Народить ще двох онуків.

"Із колишнім чоловіком розлучилася два роки тому через зраду, — пише Ангеліна з Сумщини. — Після розлучення він перестав звертати увагу на наших доньку і сина. Всіляким способом намагається позбутися аліментів. На очах у рідних бавить дітей коханки. Зараз ми живемо поряд. Щодня діти дивляться, як розважається їхній батько. Мені і їм дуже боляче, але можливості змінити місце проживання ми не маємо".

— Перестаньте хвилюватися, що про вас подумають родичі й сусіди. Зараз біля вас в'ється чоловік, трохи молодший віком. Даремно не звертаєте увагу на нього. Він не тільки замінить дітям батька, а й допоможе вам знову відчути себе коханою дружиною. Діти не будуть проти вашого шлюбу. А перший чоловік дуже скоро переїде від коханки. Їй потрібні його гроші. Почнуть сваритися, бо втратить роботу чи посаду.

"Почуваюся білою вороною, бо всі знайомі давно мають сім'ї та дітей, а я досі незаміжня, — пише киянка 29-річна Юлія. — Два з половиною року зустрічаюся з хлопцем. Але наші стосунки не склалися. Почав ображати мене й піднімати руку. Після цього просить пробачення, обіцяє, що це востаннє. Потім знову лається і б'є. Не можу так більше. Але бракує рішучості, щоб розійтися з ним. Утратила будь-яку надію зустріти порядного чоловіка, який, так само як я, мріє створити міцну сім'ю".

Біоенергетик кладе правицю на фото Юлії. Вона білявка, у коричневій сукні.

— Перестаньте терпіти знущання над собою. Стосунки зайшли у глухий кут. Битиме й далі, але з кожним разом ставатиме жорстокіший. На насильстві щасливу сім'ю не збудуєте. Не намагайтеся бути, як усі. Станьте нарешті собою. Покиньте негідника й розпочніть нове життя. Поруч є чоловік, який заслуговує вашої уваги. Матимете сина й доньку. На рушник станете ­наступного року. Із майбутнім чоловіком познайомить заміжня подруга.

Зараз ви читаєте новину «"Брат поїхав на заробітки. Востаннє телефонував сім років тому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути