середа, 11 січня 2017 05:55

Богдана Стецька три дні лежала в хаті мертва

— Того дня Богдана отримала пенсію, купила синам подарунки й цукерки на Миколая. Потім на таксі поїхала на кладовище. Помолилася за тата, він помер торік. Звідти мала повертатися додому. Як опинилася у хаті в Ромки, ніхто не знає. Раніше до нього ніколи не заходила. Вони не товаришували, — розповідає Ольга Богданівна із села Липівка Рогатинського району на Івано-Франківщині.

Тут справили дев'ятини за 50-річною Богданою Стецькою. До смерті її забив 36-річний Роман Гучка. 19 грудня мертву жінку знайшли в його будинку. Мала закриту черепно-мозкову травму та набряк головного мозку.

— Вона три дні в його хаті мертва лежала. Він у сусідній кімнаті пив горілку. Потім розповів своєму двоюрідному братові про труп, сказав, що то "груз 200". Той сповістив у поліцію. Коли приїхали, був удома, замкнувся. Вибили вікно й застали його у ванній. Змивав із жінки кров, — ­продовжує односельчанка. — Пояснив потім на слідчому експерименті, що вбив, бо Богданка вкрала у нього банківську карточку й золоту цепочку.

Богдана Стецька була розлучена. Мала синів 32-річного Івана та 31-річного Михайла. Вони — інваліди дитинства, були у психоневрологічному ­інтернаті.

— Жінка жила в цивільному шлюбі у селі Воронів. Щовихідних навідувала дітей і маму, 80-річну Ганну Дудар. Наготує дітям і мамі, одяг випере. З чоловіками не шлялася, спиртним не зловживала. Отримувала пенсію з інвалідності, бо колись перехворіла на туберкульоз.

Роман Гучок — боєць АТО, демобілізований. Жив сам.

— Ромка пішов на війну добровольцем, — каже Ольга Богданівна. — Був у Дебальцевому. Його поранило осколком, контужений. Оперували в лікарні в Дніпрі. Повернувся спокійний. У бійки не ліз.

Зараз ви читаєте новину «Богдана Стецька три дні лежала в хаті мертва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути